Ķīpsalā durvis vērs lielākais alus restorāns Baltijā (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā tiks atvērts lielākais alus restorāns Baltijas valstīs. Tā kopējā platība būs aptuveni 3000 kvadrātmetri, kurā ietilps alus darītava, īpaši iekārtots laukums koncertiem un restorāns ar 500 sēdvietām.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja projekta autori, izklaides komplekss atradīsies Daugavas kreisajā krastā, pludmales un jahtkluba tuvumā, perspektīvajā pilsētas daļā – Ķīpsalā.

Projekta iniciatori ir Rīgas restorānu tīklu īpašnieki, kas šo ieceri realizē ar ārvalstu investoru atbalstu. Plānotā investīciju summa ir aptuveni 6 miljoni eiro. "Alus darīšanas un alus dzeršanas kultūrai Baltijas valstīs ir senas tradīcijas, kas turpina attīstīties līdzi laikam. - apgalvo viens no projekta realizētājiem un topošā restorāna īpašniekiem Sergejs Pušnojs. -Mēs vēlamies, lai Latvija nostiprina savu Baltijas valstu alus galvaspilsētas statusu, tā sniedzot arī būtisku atbalstu tūrisma nozarei un visai valsts ekonomikai kopumā."

Restorāna apmeklētāji varēs nobaudīt dažādu meistaru alus šķirnes, kuras top pēc unikālām un rūpīgi izstrādātām receptēm. Latvijā ir vairāki desmiti mazo alus darītavu: tās raksturo rūpīgi pārdomāts gatavošanas process, kas izpaužas ne tikai alus kvalitātē, bet arī piesātinātajā un niansētajā dzēriena garšā, ik gadu kuplinot alus cienītāju skaitu.

Ņemot vērā ietilpīgu atpūtas vietu trūkumu Rīgā, līdzās restorāna piedāvājumam, apmeklētāji varēs baudīt arī izklaidējošus pasākumus un koncertus, tādējādi jaunais daudzfunkcionālais izklaižu komplekss tieksies aizpildīt nišu, kas plaši izplatīta citās Eiropas valstīs.

Kompleksa celtniecību plānots uzsākt 2017.gadā, bet tā atklāšana paredzēta 2018.gadā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu