Mērsragā piestās Baltijas valstu mīnu kuģu eskadra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 6. līdz 9. maijam Mērsraga ostā piestās Baltijas valstu mīnu kuģu eskadra, kas piedalās mācībās «Baltic Fortress 2016», informēja Mērsraga Tautas nama vadītāja Zane Rašmane.

Par godu šim notikumam notiks vairāki pasākumi.

7.maijā plkst.10 Mērsraga Tautas namā tiks atklāta mākslinieču Martas Jurjānes un Gerdas Stūres izstāde «Kuģi», kurā attēloti dažādu valstu kara flotes kuģi. Atklāšanas laikā būs iespēja iepazīties arī ar izstādes autorēm. Izstāde apmeklētājiem būs atvērta arī 8.maijā, turklāt daļa no izstādes mākslas darbiem būs aplūkojama arī Mērsraga Tūrisma informācijas centrā.

7. un 8. maijā no plkst. 13 līdz 16 Mērsraga novada viesiem būs iespēja apskatīt mīnu kuģus, kas viesus gaidīs Mērsraga ostā, bet 7.maijā no plkst.14 varēs vērot un just līdz Baltijas valstu jūrniekiem, kas Mērsraga vidusskolā piedalīsies starptautiskās jūrnieku sacensībās.

Savukārt 7.maija vakarpusē plkst.21 Mērsraga brīvdabas estrādē «Jēgerleja» notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra koncerts «Tautasdziesma». Pēc koncerta - balle ar grupu «Apvedceļš».

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Mērsraga novada dome atgādina, ka mācības «Baltic Fortress» notiek kopš 2008.gada. Mācību mērķis ir sniegt iespēju Baltijas jūras spēku vidējā līmeņa štāba virsnieku kursa studentiem patstāvīgi plānot un vadīt operācijas jūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu