4.maija svētkus Liepājā atzīmē ar vērienīgām orientēšanās spēlēm (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teju pusotram tūkstotim iedzīvotāju piedaloties orientēšanās spēlēs "Liepājas pēdas Latvijā", aktīvi aizvadīta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 26.gadadiena, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Šogad orientēšanās spēlēs uzvaras laurus no kājāmgājējiem plūca komanda "Sportiskās Bārbijas un Kens", no velobraucējiem komanda "Ļembasts", savukārt no autobraucējiem komanda "Kapteinis Alksnis un viņa bērni". 1.vietu ieguvēji balvā saņēma "Rimi" dāvanu kartes 100 eiro vērtībā.

Kājāmgājēju kategorijā 2.vietu saņēma komanda "Mežoņi", bet 3.vietu – komanda "Mildronāts", velobraucēju kategorijā 2.vietu izcīnīja komanda "Ričuku pavēlnieki", bet 3.vietu komanda "Pastalu grīdā". Savukārt no autobraucējiem 2.ieguva komanda "5tais ritenis", bet 3.vietu izcīnīja komanda "Gulbīšu dīķis".

2.vietas ieguvēji balvā saņēma biļetes uz grupas "Prāta Vētra" koncertu Liepājā, 20.augustā, bet 3.vietas ieguvēji braucienu ar kartingiem jaunajā elektrokartinga centrā, Vecajā ostmalā 22.

Rezultāti no spēlēm un visu kontrolpunktu uzvarētāju saraksts būs pieejams pašvaldības mājas lapā "www.liepaja.lv" sadaļā Sabiedrība/ Liepājas pēdas Latvijā 2016/ Orientēšanās spēļu rezultāti.

Spēļu startā pie Liepājas domes dalībniekus sagaidīja un uzmundrināja atraktīvais Renārs Zeltiņš. Spēļu trasē kopā ar dalībniekiem devās arī Liepājas domes vadība, kura pirms tam kopā ar biedrību "Liepājas modes un mākslas studija" piedalījās dalībnieku vizuālā tēla vērtēšanā.

Orientēšanās spēļu noslēgums un 4.maija svētku koncerts šogad notika Liepājas Olimpiskajā centrā. Finišā norisinājās radošās darbnīcas bērniem, PIKC "Liepājas Valsts tehnikuma" un SIA "Mācību un konsultāciju centrs ABC" sarūpētas aktivitātes, kā arī Liepājas zemessardzes 44.bataljona prezentācijas un paraugdemonstrējumi. Spēļu dalībnieki varēja izmēģināt savus spēkus arī plastmasas pudeļu placināšanā, krustvārdu mīklas minēšanā un citās nodarbēs, ko bija sarūpējusi AS "Latvijas Zaļais punkts" un SIA "Eko Kurzeme". Savukārt paši mazākie dalībnieki varēja izklaidēties SIA "Mani svētki" iekārtotajā bērnu laukumā. Klātesošos ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja arī Ivo Fomins ar grupu un DJ Raivis Ciekurzis. Savukārt spēļu noslēgumā svētku koncertā uzstājās Lauris Reiniks un MC orķestris.

Kopumā orientēšanās spēlēs "Liepājas pēdas Latvijā" šogad piedalījās 1242 dalībnieki 281 komandā. 99 komandas bija kājāmgājēji, 112 – velobraucēji un 70 – autobraucēji. Lai 4.maija svētki izdotos skaisti un raisītu dalībniekos pozitīvas emocijas, spēļu rīkošanā piedalījās 100 brīvprātīgie, kā arī 20 pašvaldības darbinieki, bet par atrakcijām kontrolpunktos un spēļu noslēgumā rūpējās uzņēmums SIA "Mācību un konsultāciju centrs ABC", piesaistot 31 cilvēku lielu komandu.

Spēles notiek jau piekto gadu un tām šogad dota devīze "Atklāj Liepāju no jauna!", kas atspoguļo orientēšanās spēļu būtību – iepazīt Liepāju vēl labāk, atceroties gan dažādus vēsturiskus notikumus, gan uzzinot par jauniem pilsētas objektiem, izveidotiem uzņēmumiem un radītiem pakalpojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu