Rēzeknē par nelikumīgu recepšu izrakstīšanu aiztur ģimenes ārsti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Rēzeknē par nelikumīgu recepšu izrakstīšanu likumsargi aizturējuši ģimenes ārsti, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Anastasija Laizāne.

Likumsargi noskaidrojuši, ka 1962.gadā dzimusī ģimenes ārste no Rēzeknes izrakstījusi divas receptes psihotropo vielu saturošiem medikamentiem.

Vienu no izrakstītajām receptēm kopā ar tabletēm kāda cita persona, 1988.gadā dzimusi sieviete, mēģināja nodot apcietinājumā esošam vīrietim.

Abas sievietes tika aizturētas.

Patlaban policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar ģimenes ārstes un otras personas pretlikumīgām darbībām pēc diviem Krimināllikuma pantiem - 250.panta 1.daļas «Par receptes izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības vai cita dokumenta nelikumīgu izrakstīšanu narkotiskas vai psihotropas vielas saņemšanai, kā arī par narkotiskas vai psihotropas vielas izsniegšanu bez receptes vai cita dokumenta vai zinot, ka recepte vai cits dokuments ir fiktīvs vai nelikumīgi izrakstīts, ja šādas darbības izdarītas mantkārīgā nolūkā vai citas personiskas ieinteresētības dēļ», par ko draud brīvības atņemšana līdz trīs gadiem, kā arī pēc 309.panta 2.daļa «Par narkotisko, psihotropo vielu, sprāgstošo vielu, ieroču vai munīcijas nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, vai saņemšanu no šādām personām», par ko draud līdz sešiem gadiem ilgs cietumsods.

Izmeklēšanas ietvaros policija skaidros, cik ilgi turpinājās ārstes pretlikumīgās darbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu