Valmierā ievieš jaunu tradīciju - "Gada Dimanta pāris"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmieras pilsētas pašvaldība 28.aprīļa domes sēdē apstiprināja Valmieras pilsētas pašvaldības iestādes "Valmieras dzimtsarakstu nodaļa" svinīgo ceremoniju "Gada Zelta pāris" un "Gada Dimanta pāris" nolikumus, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Svinīgā ceremonija "Gada Zelta pāris" šogad norisināsies jau 10 reizi, bet ceremonija "Gada Dimanta pāris" Valmierā ir jauna tradīcija.

Svinīgo ceremoniju "Gada Zelta pāris" un "Gada Dimanta pāris" mērķis ir stiprināt ģimenes un laulības lomu mūsdienu sabiedrībā, kā arī godāt vērtību – ģimene un laulība.

Ceremonijām aicināti pieteikties Latvijas Republikā noteiktā kārtībā laulāti pāri, kuri ir Valmieras pilsētas iedzīvotāji (deklarēti Valmieras pilsētā ne mazāk kā vienu gadu) un, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus ("Gada Zelta pāris") vai 60 gadus ("Gada Dimanta pāris").

Plānots, ka svinīgā ceremonija "Gada Zelta pāris" notiks katra kalendārā gada novembra pēdējā vai decembra pirmajā sestdienā Dzimtsarakstu nodaļas telpās Cēsu ielā 2. Savukārt ceremonija "Gada Dimanta pāris" - pēc pāru vēlēšanās katra kalendārā gada ietvaros, iepriekš to saskaņojot ar dzimtsarakstu nodaļu. Ceremonijas "Gada Dimanta pāris" pasākuma pāris, kurš veselības problēmu dēļ nevar ierasties uz pasākumu Dzimtsarakstu nodaļā, tiek godināts dzīvesvietā, iepriekš saskaņojot ar dzimtsarakstu nodaļu laiku un datumu.

Pieteikties pasākumam var pats pāris vai to ģimenes locekļi, personīgi ierodoties dzimtsarakstu nodaļā.

Ceremonijai "Gada Zelta pāris" pieteikšanās organizēta no 10.oktobra līdz 10.novembrim, par to paziņojot Valmieras pilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā "Valmiera domā un rada".

Savukārt ceremonijai "Gada Dimanta pāris" aicināti pieteikties jau tagad, zvanot pa tālruni 64225313.

Katram svinīgās ceremonijas pārim pasniegs naudas balva Valmieras pilsētas pašvaldības domes apstiprinātā budžeta ietvaros.

"Gada Zelta pārim" un "Gada Dimanta pārim" svinīgā ceremonija ir bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu