Izstāde "Vidzemes Uzņēmēju dienas" - nozaru "karuselis" vienuviet

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 20.maijā un sestdien, 21.maijā Valmieras Kultūras centrā un tā apkārtnē norisinās izstāde "Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016", kurās iespējams iepazīt Vidzemes uzņēmumu plašo nozaru klāstu.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Vidzemes Uzņēmēju dienās, izstādē kopumā piedalās ap 200 dalībnieku no desmit Vidzemes novadiem, aptverot vairākus uzņēmumu virzienus.

Aktuālie piedāvājumi no apdrošināšanas kompānijām un bankām

"Vidzemes Uzņēmēju dienās" aktuālos banku pakalpojumus piedāvā vairākas Latvijā pazīstamas bankas. Pie AS "Swedbank" stenda "laimes SmaidoMetrā" ir iespējams izmērīt savu laimes līmeni, taču banka "Citadele" pastāstīs par iespējām bankas karti apvienot ar "E- talonu". Tāpat izstādē piedalās apdrošināšanas kompānijas, kas piedāvā gan apdrošināšanu pret ērcēm, gan arī klasisko apdrošināšanu.

Uzņēmēju dienās bērnu priekam piedāvātas tradicionālās piepūšamās atrakcijas, sejas un ķermeņa apgleznošana, trušu telts, "pufi" un rotaļlietas, karameles, cukurvate un citi gardumi. Akcijas piedāvājumi bērnu grāmatām un materiāliem ikdienas nodarbībām ar bērniem. Bērnu un pieaugušo izziņas priekam apskatāms īpašs bišu strops ar stikla sienām un bitēm. Tāpat piedāvātas arī radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem.

Tāpat Vidzemes Uzņēmēju dienās šogad piedalās pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv, piedāvājot apmeklētājiem uzzināt par digitālā mārketinga risinājumiem un saturu Pilseta24.lv portālos.

Mājražotāji un amatnieki

Izstādes apmeklētājiem ir iespējams baudīt vairākus Vidzemes novados ražotos pārtikas produktus, dzērienus un citus gardumus. Vairāku novadu pārstāvji piedāvā mājās darinātu alu, kā arī ēdienus – sākot ar ceptiem kartupeļiem līdz konfektēm.

Drēbju šuvēju pāris no Saulkrastiem skaidro, ka šādos tirgos ir iespējams sevi parādīt arī uzņēmējiem, kas nespēj sev izveidot veikalu: "Mēs piedāvājam pašu mājās adītas jakas, pončo, tunikas, šalles un vairākus citus apģērbus. Mūsu piedāvājumā ir arī nacionālo rakstu jotas un kaklasaites. Katrs, kas mājās kaut ko dara, viņš savu produkciju grib parādīt citiem. Šodien ir piektdiena, līdz ar to, var atnākt tie, kas nestrādā, tāpēc šodien liela aktivitāte nav redzama. "

Desmit Vidzemes novadi

Ar aktīvāko uzņēmēju un amatnieku līdzdalību izstādē sevi prezentē Kocēnu, Burtnieku, Pārgaujas, Raunas, Jaunpiebalgas, Apes, Beverīnas, kā arī pirmo reizi - Alojas, Salacgrīvas un Smiltenes novadu pašvaldības.

Alojas novada tūrisma un informācijas centra direktore Inese Timermane stāsta, ka uzņēmēju dienas ir lielisks veids, kā novadiem un uzņēmējiem sevi reklamēt: "Mēs reklamējam sevi, apskatāmies, ko citi dara, kā arī aicinām pie sevis ciemiņus no citiem novadiem. Mūsu novadu šodien pārstāv četri uzņēmumi. Mūsu starpā ir gan šitaki sēņu audzētājs, bioloģiskā saimniecība "Lielkani", kas nodarbojās ar želeju veidošanu un gatavošanu. Tāpat starp mums ir koka mākslas darbu gatavotājs, kā arī apģērbu šuvēja".

Tehnika un būvniecība; "Viss pavasarim"

Tāpat Uzņēmēju dienās vērojama plaša dārza un cita veida tehnikas izstāde. Vienkopus uzņēmēju dienas piedāvā tehniskos risinājumus dažādām vajadzībām. Ir iespēja ieraudzīt zāles pļāvēja robotu, kas visu izdarīs īpašnieka vietā vai izbraukt ar kādu lielāku tehniku. Izstādē padomāts par visu mājai un dārzam pavasarī.

Būvniecības nozares uzņēmumi izstādes apmeklētājus iepazīstina ar būvniecības materiāliem jumtiem, logiem, durvīm, žogiem, fasādēm un citiem materiāliem.

Lielākā auto izstāde Vidzemē

Līdzīgi kā citus gados, Vidzemes Uzņēmēju dienās vērojama lielākā auto izstāde Vidzemē. Izstādē piedalās vairāki pasaulē pazīstami auto zīmoli. Pie viņiem ir iespējams uzzināt par automašīnu tehnisko stāvokli, uzzināt par jaunākajiem piedāvājumiem un cenām, kā arī novērtēt automašīnu ērtības.

Savu piedāvājumu izstādē piedāvā arī taksometru firmas un "izklaides automašīnas", kuras iespējams izīrēt.

Izglītības iespējas Vidzemes reģionā

Uzņēmējdarbība ir cieši saistīta ar kvalificēta darbaspēka piesaisti, kam pamatā ir atbilstoša izglītība. Īpaši plašu piedāvājumu šogad prezentē Vidzemes izglītības iestādes. Valmieras tehnikums piedāvā iespēju pielaikot dažādas profesijas. Aktivitāšu programmas un informāciju piedāvā gan Drabešu un Spāres internātpamatskolas, gan Valmieras, Smiltenes un Priekuļu tehnikumi, gan Cēsu profesionālā vidusskola, gan Vidzemes Augstskola.

Cēsu profesionālā vidusskolas direktores vietniece Ināra Jirgensone stāsta, ka uzņēmēju dienas ir lieliska iespēja parādīt, kādus jaunumus piedāvā skola: "Mēs uzņēmēju dienās piedalāmies katru gadu. Mēs rādām profesijas, kuras pie mums ir apgūstamas kā tradīcijas - galdnieki, namdari un elektrotehniķi. Tāpat mums ir jaunas profesijas, kurās gaidām jauniešus, jo darba devējiem interese ir, piemēram, mēbeļu dizaineriem. Gatavot mēbeles puiši māk, bet laiku prasa arī mēbeļu dizaina izstrādāšana".

Visi aptaujātie uzņēmēji kā viens atzīst, ka šādas Vidzemes Uzņēmēju dienas ir nepieciešamas, lai varētu izrādīt savu produkciju, iegūtu kontaktus un paskatīties, ko piedāvā konkurenti. Tāpat tā esot lieliska iespēja maziem mājražotājiem izrādīt savu preci plašākai publikai.

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka Valmierā sākušās "Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu