90% Kuldīgas novada iedzīvotāju pozitīvi vērtē Kuldīgas novada Domes darbu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

90% Kuldīgas novada iedzīvotāju pozitīvi vērtē savas pašvaldības darbu, liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS šī gada marta beigās un aprīļa sākumā veiktās telefonaptaujas rezultāti, turklāt 18% aptaujāto norādījuši, ka novada Domes darbību vērtē ļoti pozitīvi.

Kā pilsētas informācijas portālam Kuldiga24.lv pastāstīja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, pašvaldības darbu negatīvi novērtējuši vien seši procenti novada iedzīvotāju. "Salīdzinājumam – Rīgā pašvaldību pozitīvi vērtē ap 70% iedzīvotāju, bet gandrīz katrs piektais dod negatīvu vērtējumu. Tāpēc šis ir ļoti labs rādītājs," Domes deputātiem un pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību vadītājiem prezentējot aptaujas rezultātus, sacīja SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Līdz šim Kuldīgas novadā aptauja par pašvaldības darbu nebija veikta. Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa sirsnīgi pateicas ikvienam iedzīvotājam, kurš piedalījās aptaujā un pauda savu viedokli. "Iedzīvotāju viedoklis mums ir ļoti svarīgs, jo tieši viņi mums ir uzticējuši gādāt par to, lai dzīvot un strādāt Kuldīgas novadā būtu labi un ērti. Veiktās aptaujas rezultāti palīdz mums saprast, kas cilvēkiem šķiet svarīgs un pirmkārt risināms. Pētījums noteikti nenoguls plauktā – izmantosim to, lai uzlabotu pašvaldības darbu," uzsver Bērziņa.

Lūgti nosaukt trīs labākos darbus, ko Kuldīgas novada Dome paveikusi pēdējo 3 gadu laikā, iedzīvotāji visbiežāk (83%) minējuši dažādus labiekārtošanas darbus, tostarp 41% minēja apzaļumošanu, zaļās zonas, parku un laukumu labiekārtošanu, 38% norādīja uz ielu un ceļu stāvokļa uzlabošanu un 14% atzinīgi novērtējuši paveikto ēku remontos, pārbūvē, siltināšanā. Cilvēki novērtējuši, ka pilsēta ir tīra, skaista un sakopta. Iedzīvotāji pamanījuši arī pašvaldības sniegto atbalstu kultūras pasākumiem un objektiem (20%), tai skaitā pilsētas svētku un pasākumu rīkošanu, atbalstu sporta pasākumiem (12%), tostarp baseina būvniecību, un dažādus labiekārtošanas darbus pagastos (10%). Jautāti par pašvaldības neveiksmīgajiem darbiem, 68% aptaujāto nevarēja tādus nosaukt vai uzskatīja, ka neveiksmīgu darbu nav. Visbiežāk (19%) norādīts uz dažādām neveiksmēm saistībā ar pilsētas labiekārtošanu.

Pie aktuālākajām risināmajām problēmām iedzīvotāji visbiežāk nosaukuši ar labiekārtošanu saistītas problēmas (35%), tostarp ceļu uzlabošanu un graustu sakārtošanu. Cilvēki tāpat uzskata, ka pašvaldībai jāveicina jaunu darba vietu radīšana (13%), kā arī jāsniedz lielāks atbalsts uzņēmējiem, ražotājiem un zemniekiem (8%). 13% aptaujāto nosauca arī dažādas problēmas, kas risināmas pagastos. Aptaujā tika noskaidrots arī iedzīvotāju viedoklis par iespējamu lielveikalu būvniecību Kuldīgā, novada skolu tīklu, brīvā laika pavadīšanas iespējām, kā arī pašvaldības kapitālsabiedrību darbu.

Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā telefonaptaujā kopumā tika aptaujāti 400 Kuldīgas novada iedzīvotāji.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu