Pateicoties iedzīvotājiem, Saldū aiztur divus zagļus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties iedzīvotāju vērībai, pagājušajā nedēļā likumsargiem Saldū "pa karstām pēdām" izdevās aizturēt divus zagļus.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Daiga Valdmane, 21.maijā ap plkst.06.45 Saldus iecirknī tika saņemta telefoniska informācija no vērīgas garāmgājējas, kura ievēroja, ka kādai ēkai Saldū, Striķu ielā ir izsists viens logs. Turpat netālu no ēkas viņa pamanīja arī kādu jaunieti, kurš stūma zāles pļāvēju, bet rokās nesa kādu citu elektroierīci.

Tajā pašā laikā Saldus novada pašvaldības darbinieki, savukārt, saņēma informāciju, ka kāds jaunietis mājas pagalmā Striķu ielā iestūmis zāles pļāvēju.

Uz notikuma vietu nekavējoties devās gan Valsts, gan Pašvaldības policijas darbinieki. Operatīvi reaģējot, likumsargiem izdevās "pa karstām pēdām" atrast un aizturēt divas personas – 20 un 23 gadus jaunus vīriešus.

Policijas darbinieki kādā šķūnīti Striķu ielā atrada arī nozagtās mantas – divus zāles pļāvējus, gaisa mitruma savācēju, urbjmašīnu un 50 metrus garu elektrības kabeli. Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā (..). Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas

Valsts policija pateicas tām personām, kuras nebija vienaldzīgas un informēja likumsargus par iespējamu pārkāpumu, tādejādi palīdzot operatīvi aizturēt zagļus. Aicinām arī turpmāk iedzīvotājus būt vērīgiem un gadījumā, ja rodas aizdomas par kāda noziedzīga nodarījuma īstenošanu, nekavējoties informēt par to policijas darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu