Valsts prezidents apsveic Cēsis 810 gadu jubilejā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis veltījis apsveikumu Cēsīm pilsētas 810 gadu jubilejā, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Prezidents parakstījis īpašu svētku karodziņu - to iekļaus karogu virtenē, ar ko pilsēta būs rotāta svētku laikā.

Apsveikumā Vējonis raksta "Caurvijot 810 gadu bagāto pilsētas vēsturi un tās dinamisko attīstību, novēlu spodrināt pilsētas vārdu arī turpmāk!", noslēdzot veltījumu ar savu parakstu.

Pašvaldība aicina arī visus cēsniekus iesaistīties svētku tapšanā, izrotājot savus pagalmus, veikalus, uzņēmumus ar svētku karodziņiem.

Karodziņa piegrieztne un papildus informācija atrodama šeit. Karodziņu var uzšūt arī "Cēsis 810" info birojā Rīgas ielā 21, kura darba laiks ikdienā ir no plkst.10.00 līdz plkst.17.00. Tāpat regulāri notiek karodziņu šūšanas darbnīcas, par kurām informējam "cesis.lv" mājas lapā pasākumu sadaļā, "Facebook" svētku lapā vai "Draugiem.lv" svētku lapā. Cēsnieku darinātos karodziņus, kas atnesti uz Cēsu tūrisma informācijas centru, sašūs krāšņās virtenēs, rotājot Cēsu vecpilsētu.

Kā ziņots, Cēsu 810 gadu jubilejas svētki šī gada 22.jūlija līdz 24.jūlijā būs krāšņi un unikāli ar tradicionālās, modernās un gastronomiskās kultūras elementiem. Tas būs nacionāla mēroga kultūras pasākums, kura tapšanā roku varēs pielikt ikkatrs cēsnieks.

Pērn Cēsu svētkos viesojās lielākais apmeklētāju skaits kopš 2006.gada. Kopumā Cēsu 809.jubileju svinēja vairāk nekā 25 000 cilvēku. Paredzams, ka šogad šis skaitlis varētu būt krietni lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu