Jelgavā par viltotu desmit eiro banknošu izgatavošanu un izplatīšanu aizturēta trīs personu grupa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši trīs personu grupu, kas laika posmā no 11.marta līdz 7.maijam Jelgavā dažādās ielu tirdzniecības vietās norēķinājās ar desmit eiro viltotām banknotēm. Divas no aizturētajām personām ir agrāk vairākas reizes tiesātas par citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Sietniece, par noziedzīgām darbībām sakarā ar desmit eiro banknošu izgatavošanu un izplatīšanu tika uzsākti četri kriminālprocesi un veiktas izmeklēšanas darbības. Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus drīz vien tika aizturēta trīs personu grupu, kas nodarbojās ar viltotu banknošu izgatavošanu un izplatīšanu. Izmeklēšanas laikā viena no personām izdeva kopēšanas iekārtu un speciālas papīra lapas uz kurām tika kopētas naudas zīmes. Papildus tam, pie citas personas tika izņemtas 48 viltotas desmit eiro banknotes un 22 viltotas piecu eiro banknotes. Policijas darbinieki pavisam izņēma 590 eiro viltotas banknotes, kuras bija paredzētas izplatīšanai ielu tirdzniecības vietās. Divām no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet vienai ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Krimināllikuma 192.panta 1.daļa nosaka, ka «Par viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu vai apgrozībai paredzētu naudas zīmju, monētu, valsts finanšu instrumentu vai ārvalstu valūtas pārvadāšanu, pārsūtīšanu, iegādāšanos vai glabāšanu nolūkā to izplatīt vai par to izgatavošanu, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu», soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizdomās turēto personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu