Sagaidot pilsētas svētkus, Valmierā notiks brīvdabas kino vakari

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieskandinot Valmieras pilsētas 733.jubileju, no pirmdienas, 8.augsta līdz ceturtdienai, 11.augustam interesenti aicināti četrus vakarus pavadīt, baudot brīvdabas kino seansus Valmierā, laukumā pie Hanzas sienas, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Filmu programmu piedāvā "Valmiermuižas alus" darītava sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Katra filma, ko laukumā pie Hanzas sienas demonstrēs no plkst.22.00, ir ar savu tematiku, tomēr tām ir arī kaut kas vienojošs – sasaiste ar Valmieru, tās cilvēkiem, nozīmīgiem notikumiem, pilsētu un tās apkārtni.

8.augustā, pirmdien, demonstrēs Rīgas kinostudijas mākslas filmu "Spēle" (1981.) Arvīda Krieva režijā. Pēc Zigurda Skujiņa romāna "Kailums" motīviem uzņemtajā darbā skatāms, kā romantisku vēstuļu sarakstes iespaidā divi jauni cilvēki nolemj satikties, taču uzburtais apburošo melu loks prasa atklāt patiesību. Šajā filmā iemūžināta Valmieras apkārtne pirms vairāk nekā 30 gadiem: Valmieras centrs, autoosta, stacija, Rīgas iela (toreiz – Ļeņina), estrāde, viesnīca "Gauja", tagadējā Valmieras pilsētas pašvaldības ēka, un pat Linarda Laicena ielas pagalms.

9.augusta vakarā, lepojoties ar Valmieras basketbola komandas "Valmiera/ORDO" sasniegumu – izcīnīto Latvijas Basketbola līgas 25.sezonas čempionu titulu, būs skatāma filma "Sapņu komanda 1935" (2012.) Aigara Graubas režijā. Tā stāsta par Latvijas basketbola izlasi un tās vadītāju Valdemāru Baumani. Izlase 1935.gadā izcīnīja pirmo Eiropas čempionu titulu, nodrošinot paliekošu vietu pasaules sporta vēsturē. Lomās ir vairāki Valmieras Drāmas teātra aktieri: Mārtiņš Liepa, Ilze Pukinska, Imants Strads, Januss Johansons un citi.

Trešdien, 10.augustā demonstrēs vēl tikai maija sākumā pirmizrādi piedzīvojušo režisores Lienes Laviņas-Kalnaellas filma "Tev, Rūķi!" (2016.). Dokumentālais darbs ir par Valmieras Drāmas teātra aktrisi Rutu Birgeri, sekojot 91 gadu vecās aktrises gaitām Ineses Mičules jauniestudējumā "Eņģeļa kreisais spārns". Gan filmas varoņi, gan režisore ir valmierieši.

Ceturtdien, 11.augustā būs skatāma Jāņa Streiča filma "Mans draugs - nenopietns cilvēks" (1975.). Lai gan pagājuši 40 gadi, kopš komiskā melodrāma piedzīvoja pirmizrādi, stāsts par Arvīdu Lasmani, kurš sava principiālā rakstura dēļ vienā darbavietā nestrādā ilgi, mācoties pielāgoties priekšniecībai un cīnoties par taisnību, joprojām ir saistošs dažādu paaudžu skatītājiem. Filmā atainoti arī Kocēnu kapi un māja Austrumu ielā Valmierā.

Brīvdabas kino vakari rīkoti, ieskandinot Valmieras pilsētas 733.jubileju, ko visi kopā atzīmēsim no 11. līdz 13.augustam. Svētku programma pieejama interneta vietnes "www.valmiera.lv" sadaļā "Valmieras pilsētas svētki 2016" un "www.visit.valmiera.lv."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu