Lielvārdē izvietos mobilu Gaisa kontroles un ziņošanas centru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē tiks izvietots mobils Gaisa kontroles un ziņošanas centrs, informēja NATO spēku integrācijas vienībā (NSIV).

Vienība informē, ka Vācijas gaisa spēku vadībā šobrīd norisinās mobilā Gaisa kontroles un ziņošanas centru pārvietošana no Šēnvaldes Vācijā uz Gaisa spēku aviācijas bāzi Lielvārdē, kur tas atradīsies turpmākos trīs mēnešus, sākot ar šā gada jūliju. Tādējādi tiks sniegts ieguldījums NATO spēku klātbūtnes stiprināšanā alianses austrumos.

Šā gada pavasarī NSIV sniedza atbalstu centra izvēršanas plānošanas procesa veicināšanā. Un mēs esam gatavi sniegt savu atbalstu arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka Latvijā trešdien divu dienu darba vizītē ierodas Vācijas Sauszemes spēku komandieris ģenerālis Jorgs Follmers (Jörg Vollmer).

Ģenerālis Follmers vizītes laikā tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri (NBS) ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, Sauszemes spēku kājnieku brigādes vadību un citām bruņoto spēku amatpersonām, kā arī ar NATO spēku integrācijas vienības Latvijā komandieri pulkvedi Ēriku Nagli.

Tikšanās laikā tiks pārrunāta Latvijas un Vācijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā, aktualitātes, kas saistītas ar gatavošanos NATO samitam Varšavā, kā arī drošības situācija reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu