Cēsu Mākslas festivāls šogad atzīmē desmito jubileju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu Mākslas festivāls šogad atzīmē savu desmito jubileju un noritēs no 15.jūlija līdz 14. augustam, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Cēsu Mākslas festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Egija Saļņikova.

Tā ietvaros apmeklētāji varēs baudīt mākslas izstādi "Laikmetīgā ainava", īpaši atlasītas pasaules kino filmas, pēdējā gada spilgtāko teātra izrāžu skati un koncertus. Grandiozākais šīs vasaras festivāla notikums būs slavenās Džordža Gēršvina operas "Porgijs un Besa" koncertiestudējums.

"Desmit gadu laikā festivāls ir iekarojis stabilu un unikālu vietu vasaras kultūras pasākumu blīvajā piedāvājumā kā lielākais multidisciplinārais profesionālās mākslas festivāls ārpus Rīgas. Mūs atpazīst kā festivālu, kas savas programmas notikumos koncentrējas uz jauno, pārsteidzošo, neordināro un aktuālo mākslā kombinācijā ar klasiskām vērtībām. Esam pratuši aizstāvēt savu pirms gadiem definēto devīzi: "Eksperiments un izcilības"," aizvadīto Cēsu mākslas festivāla periodu vērtē tā direktors Juris Žagars.

Plašāku festivāla programmu plānots izziņot otrdien, 5.jūlijā, kad Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē notiks preses konference.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu