Latvijas IV olimpiādes noslēguma ceremonijā piedalīsies grupa "Musiqq" (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No piektdienas, 1.jūlija līdz svētdienai, 3.jūlijam Valmiera kļūs par olimpisko galvaspilsētu – Latvijas IV olimpiādes mājvietu. Uz Valmieru pēc uzvaras dosies vairāki tūkstoši sportistu, viņu treneri un līdzjutēji.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna, svētdien, 3.jūlijā, no plkst.16.00 Valmieras rātslaukumā (Lāčplēša iela 2) norisināsies Latvijas IV olimpiādes noslēguma ceremonija, kurā godinās sportistus. Tāpat noslēguma ceremonijā uzstāsies grupa "Musiqq"

Noslēguma ceremonijā ar muzikāliem sveicieniem piedalīsies Latvijā populārā grupa "Musiqq", izpildot tādas dziesmas kā "No 10-10", "Dzīve izdodas" u.c. Pasākumā klātesošos uzrunās Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Skanot olimpiskajai himnai, tiks nolaists olimpiskais karogs un nodzēsta olimpiskā lāpa. Noslēguma ceremoniju vadīs LTV1 žurnālists Uģis Joksts.

Latvijas IV olimpiādes programmā ir iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā. Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti olimpiādes rīkotājpilsētas – Valmieras – sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids – florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā – regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības – Alojā. Rīgā Latvijas IV olimpiādes laikā norisināsies peldēšana, vingrošanas disciplīnas un sporta centrā "Kleisti" notiks sacensības jātnieku sportā, bet Valkā – ložu šaušanas sacensības.

Latvijas IV olimpiādes sauklis ir "Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!", kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem.

Latvijas IV olimpiādi organizē Latvijas Olimpiskā komiteja un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju. Galvenais sadarbības partneris – Cēsu novada pašvaldība.

Latvijas olimpiāde ir valsts mēroga uz olimpiskiem principiem balstītas kompleksas sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas pilsētu komandas. Tās mērķis ir noteikt Latvijas labākos sportistus vasaras olimpiskajos sporta veidos. Latvijas olimpiāde notiek reizi četros gados.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu