Triatlona sacensībās Valmierā Latvijas IV olimpiādes ietvaros būs rekordskaits dalībnieku (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas IV olimpiādē triatlona sacensībās svētdien, 3. jūlijā, pie Dzirnavu ezeriņa Valmierā no plkst.11.10 piedalīsies 78 dalībnieki – 60 vīrieši un 18 sievietes, pārstāvot 29 pašvaldības. Tas Latvijas olimpiādē ir triatlonu sacensību dalībnieku rekordskaitlis, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Sacensībās ar pirmo numuru vīriešiem startēs Daugavpils pilsētas pārstāvis Viktors Žigarkovs – šī gada Latvijas čempions šajā distancē, ar otro starta numuru – Artūrs Sprukts, bet trešais numurs ir vienai no Latvijas triatlona leģendām – Anatolijam Ļevšam. Viktoram šogad aprit 37 gadi, Artūram - 20, bet Anatolijs Ļevša svinēs 58.dzimšanas dienu.

Sieviešu konkurencē pirmā ar 63.numuru startēs Carnikavas novada pārstāve Antra Roga, ar 64.numuru – Daugavpils pārstāve Anita Lebedeva, bet 65.numurs - Dobelniecei Danielai Leitānei, kura tikko šādā distancē svinēja uzvaru Eiropas kausa posmā triatlonā junioriem (ETU Triathlon Junior European Cup) Kupiškos Lietuvā.

Vīriešiem starts būs dots plkst.11.10, sievietēm - plkst.11.50. Orientējoši līderiem vīriešu konkurencē trasē pavadītais laiks būs viena stunda, sievietēm - viena stunda un piecas minūtes.

Ievērojot peldēšanas starta specifiku un dalībnieku daudzumu, paredzēts, ka vīrieši sacensības sāks ūdenī, pēc tam sportisti veiks pārskrējienu pa starta pontonu un ar lēcienu turpinās otro apli. Sievietes startēs ar lēcienu no pontona.

Vīriešu konkurencē paredzama ļoti sīva cīņa par līdera godu, padarot triatlona sacensības aizraujošas jau pirmajā posmā.

Atbilstoši nolikumam paredzēts, ka sportisti startēs bez hidrotērpiem, jo prognozētā ūdens temperatūra Dzirnavu ezeriņā ir virs 22 grādiem, balstoties uz 1.jūlija ūdens temperatūras mērījumiem, kad sasniegti 23, 6 grādi.

Mix zona, kur dalībnieki mainīs sporta veidus, izvietota Lāčplēša ielā. Disciplīna riteņbraukšanā notiks četros apļos, un apgrieziens uz nākamo apli notiks no Tērbatas ielas uz Raiņa ielu.

Savukārt skriešana apļi būs jāveic apkārt Dzirnavu ezeriņam.

Tikšanās sportistiem plkst.9.30 sacensību norises vietas centrā, bet pirms tam plkst.9.10 notiks iepazīšanās ar riteņbraukšanas trasi.

Sacensību galvenā tiesnese būs Liene Trokša.

Triatlons pilsētas centrā valmieriešiem un pilsētas viesiem dāvās iespēju sekot līdzi sportistu gaitām no jebkāda skatupunkta. Pat sarežģītākie distances posmi nepaliks nepamanīti. Sacensības tiks uzsāktas ar 750 m peldējumu Dzirnavu ezeriņā, kam sekos 20 km garš riteņbraukšanas posms, dalībniekiem mērojot četrus apļus pa pilsētu. Savukārt triatlona sacensību nobeigumā sportisti veiks 5 km garu skrējienu apkārt Dzirnavu ezeriņam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu