Mārupes novadā darbu varētu pārtraukt finanšu grūtībās nonācis privātais bērnudārzs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nespējot vienoties par turpmāku sadarbību ar telpu īpašnieku, Mārupes novadā šovasar darbu varētu pārtraukt privātais bērnudārzs «m' Pipariņš», kurā ir ap 70 audzēkņu, vēsta laikraksts «Latvijas Avīze».

Jūnija beigās bērnu vecāki saņēmuši ziņu, ka bērnudārzs pārtrauks darbību no 1.jūlija, taču nu jaunākā informācija liecinot, ka bērnudārzs tomēr vēl darbosies līdz 12.augustam.

«m' Pipariņa» direktors Arnis Lelītis skaidro, ka uzņēmums, kas dibinājis bērnudārzu, tajā ieguldot apmēram miljonu eiro, primāri nodarbojies ar būvniecību un cietis lielus zaudējumus jau ekonomiskās krīzes laikā, kā dēļ bērnudārza ēka nonākusi «Danske Bank» īpašumā. Līdz šim bērnudārzs ēku varējis nomāt, taču nu banka nomas līgumu ar līdzšinējiem nosacījumiem vairs nevēloties pagarināt. Lelītis uzsver, ka nams celts tieši bērnudārza vajadzībām, tāpēc diez vai kāds cits to varēs izmantot citiem mērķiem.

Bērnudārza īpašnieki un arī mazuļu vecāki aicinājuši Mārupes novada domi iegādāties bērnudārza ēku, lai tas varētu turpināt darbu. Par ēkas pirkšanu dome vēl nav lēmusi, taču iesaistījusies bērnudārza un bankas sarunās, tādējādi palīdzot panākt vienošanos par darba turpināšanu vēl pusotru mēnesi.

Tajā pašā laikā dome ir gatava piedāvāt bez bērnudārza palikušajiem mazuļiem vietas citos pašvaldības vai privātajos bērnudārzos, kā arī līdzfinansēt aukļu pakalpojumus vai bērnu pieskatīšanu citos, vecāku pašu atrastos, privātajos bērnudārzos, laikrakstam skaidro domes pārstāve Ilze Žunde.

Lelītis norāda, ka, neraugoties uz to, ka «m' Pipariņā» skolotie mazie mārupieši bez pieskatīšanas nepaliks, vecāki, protams, nav sajūsmā, ka pret savu gribu jāmaina bērnudārzs. Turklāt bērnudārzu apmeklējuši arī Rīgā deklarēti mazuļi, kuriem vietu citā bērnudārzā Mārupes novada dome, protams, nemeklēs.

Lelītis pieļauj, ka bērnudārzu tomēr vēl var izdoties glābt, ja atrastos kāds investors. Tāpat tas varētu turpināt darbu kādās citās telpās, taču tad nepieciešama jauna iestādes licencēšana, jo tās darbība licencēta tieši līdzšinējās telpās.

Lelītis piebilst, ka privātie bērnudārzi šobrīd ir nerentabls bizness - cenas konkurences un zemās maksātnespējas dēļ jātur zemas, pašvaldību līdzfinansējums nesedz reālās izmaksas, vecāki finansiālu apsvērumu dēļ izvēlas savām atvasēm pašvaldības bērnudārzu, tiklīdz parādās tāda iespēja. «Mēs nekad pavasarī nevaram zināt kaut aptuvenu skaitli, cik mums septembrī būs bērnu,» sūrojas privātā bērnudārza direktors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu