Liepāja vidusskolas absolventei par izciliem sasniegumiem piešķir € 1500

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

J.Čakstes Liepājas 10.vidusskolas absolvente Amanda Razma par izciliem sasniegumiem valsts centralizētajos eksāmenos šodien saņēmusi Liepājas domes naudas balvu 1500 eiro apmērā, zināja pašvaldībā.

Razma valsts centralizētajos eksāmenos sasniedza vidējo procentuālo kopvērtējumu 91,3%. Matemātikas eksāmenā viņa saņēmusi augstāko novērtējumu pilsētā - 98%.

«Lai kaut ko sasniegtu, manuprāt, galvenais ir gribasspēks un mērķis. Ja ir skaidrs mērķis, pēc kā tiekties, tad ar stipru gribasspēku visu var sasniegt,» savu panākumu atslēgu atklāja Razma.

Domes sēdē absolventi šodien svinīgi sveica Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis (Liepājas partija) un Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

«Liepājas 10.vidusskolas audzēknes Amandas Razmas izcilie sasniegumi ir bijuši redzami un novērtēti ne tikai šogad, saņemot augstus novērtējumus centralizētajos eksāmenos, bet arī ikdienas skolas gaitās vairāku gadu garumā. Par to liecina arī viņas regulārie sasniegumi. Man ir patiess prieks un cieņa par to, ko Amanda ir paveikusi ar rūpīgu un mērķtiecīgu darbu, tādēļ novēlu, lai izdodas īstenot visus sapņus un mērķus arī turpmāk,» sveicot absolventi, sacīja Vitkovskis.

Naudas balva absolventei piešķirta saskaņā ar Liepājas domes nolikumu «Par talantīgo izglītojamo finansiālu motivāciju». Liepājas pašvaldība kopš 2013.gada finansiāli motivē teicamniekus un mācību olimpiāžu uzvarētājus, lai veicinātu jauno talantu izaugsmi un attīstību. Par starptautiskās un valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī zinātniski pētniecisko darbu lasījumos iegūto atzinību paredzēta naudas balva 100 eiro, par trešo vietu - 150 eiro, otro vietu - 200 eiro, bet pirmo vietu - 250 eiro. Par dalību starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs paredzēta naudas balva līdz 550 eiro apmērā. Par izciliem sasniegumiem valsts centralizētajos eksāmenos, beidzot 12.klasi un iegūstot visaugstāko zināšanu novērtējumu ne mazāk kā 85% valsts obligātajos centralizētajos eksāmenos, paredzēta pašvaldības naudas balva 1500 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu