Ar salūtu noslēdzas "Cēsis 810" svinību otrā diena (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar svētku lukturu gājienu cauri Cēsu vecpilsētai un grandiozu salūtu teju astoņu minūšu garumā, ko pavadīja Riharda Zaļupes speciāli Cēsīm sakomponēts skaņdarbs, noslēgta otrā "Cēsis 810" svinību diena, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots.

Cēsnieku un viesu atsauksmes sociālajos tīklos ar tēmturi #Cēsis810 liecina, ka salūts ir novērtēts, un cilvēki to dēvē par labāko, kāds līdz šim Cēsīs piedzīvots.

Svētkiem turpinoties, sestdien, 23.jūlijā, notika rekordliels 350 tirgotāju svētku tirgus, apmeklētājus aizrāva Gundegas Skudriņas un Latvijas labāko pavāru veidotās gastronomiskās performances "Garšu dārzs", Maija parkā notika enerģiski un aktīvi pasākumi bērniem "Dullais desmitnieks", savukārt Pils dārzu pieskandināja etno-eko festivāls "Sviests".

Pils parkā bija vērojama pārbūvēto motociklu skate "Custom Bike Show", kā arī VI Ritma svētki ar Latvijā lielāko bungu apli. Rīgas ielā notika modes skate, viscaur vecpilsētā bija vērojamas dažādas izstādes un izrādes. Raunas ielā notika ielu florbola turnīrs "Cēsis Open".

Savukārt Rožu laukumā un arī Pils estrādē notika divas balles, kas pulcēja populārākos Cēsu mūziķus, grupas no ārzemēm, pūtēju orķestrus un muzikālus viesus no citām Latvijas pilsētām. Bet "Fono Cēsis", Latvijā lielākais bezmaksas rokmūzikas festivāls, turpināja ballīti līdz pat plkst.4.00.

Kā savā uzrunā cēsniekiem un pilsētas viesiem tieši pirms salūta sacīja Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, "Jūs šovakar esat liecinieki kam skaistam un dižam. Mūsu mīļā pilsēta svin lielus svētkus, un jūs esat daļa no tā".

Viņš akcentēja, ka "Cēsis 810" gluži kā pati pilsēta ir krāsaini un iedvesmojoši svētki un pateicās cēsniekiem, ka viņi ar savu darbu palīdz Cēsīm augt un tapt skaistākām.

Rozenbergs novēlēja, lai Cēsis pēc desmit gadiem mirdz vēl spožākas un sakoptākas, lai ik katrs cēsnieks tajās jūtas lieliski un lai pilsēta dzīvo un nes Cēsu vārdu arī vēl pēc 810 gadiem.

"Esmu lepns, ka esmu cēsnieks. Esmu lepns, ka jūs par savām mājām esat izvēlējušies saukt Cēsis. Esmu lepns par mūsu pilsētu, tās mūžu un sasniegto! Lai dzīvo cēsnieki, lai dzīvo Cēsis," savu uzrunu noslēdza Rozenbergs.

Pašvaldības policija ziņo, ka otrā svinību diena, kas bija visaktīvākā un notikumiem pilnākā, aizvadīta bez jebkādiem nopietniem starpgadījumiem. Tik vien kā daži enerģiskāk svinējuši indivīdi tikuši eskortēti ar policijas auto.

Svētdiena, 24.jūlijs ir "Cēsis 810" sporta svētki. Visas dienas garumā Vienības laukumā un Pils parkā Cēsu sporta klubi, karatē klubs "Tīģeri", orientēšanās klubs "Meridiāns", autosporta klubs "Mexa Melatlux", rīkos dažādas aktivitātes. Valmieras ielā notiks suņu sporta sacensības.

Vienības laukumā noritēs Cēsu čempionāts brīvajā cīņā un "Ghetto Games" turnīri florbolā un basketbolā, kā arī "Latvijas Spēcīgākās pilsētas" Cēsu posms.

Tāpat Pirtsupītes gravā notiks motokrosa sacensības "Zelta mopēds". Bet "Virši-A" distancē Vienības laukumā sāksies vasaras slēpojiens "Ziedošās slēpes".

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu