Stendē apvienos pamatskolu un bērnudārzu; skolas liktenis neskaidrs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 2017.gada 1.janvāra Stendes pamatskola tiks apvienota ar Stendes bērnudārzu «Saulīte». Kā skaidroja Talsu novada pašvaldībā, skola un pirmsskolas izglītības iestāde pēc apvienošanas savu atrašanās vietu nemainīs, taču izmaiņas sagaidāmas administrācijā, kas turpmāk abām būs kopīga.

Pašlaik Stendes pamatskolā nav komplektēta piektā klase, tāpat neskaidrs ir arī jautājums par pirmās klases atvēršanu, jo pagaidām ir ziņas tikai par trim skolēniem. Stendes pamatskolā visas administrācijas kopējā slodze ir 0,7. Ieviešot jauno pedagogu atalgojuma modeli, šiem cilvēkiem būtu jāpāriet uz nepilnas slodzes darba laiku.

Abu izglītības iestāžu apvienošana paredz vienu vadītāju abām struktūrām, mācību procesu organizējot sadarbībā ar vietniekiem vai metodiķiem. Līdzšinējā Stendes pamatskolas direktore Iveta Freimane kopš 20.jūnija vada Strazdes bērnunamu, tāpēc uz vakanto Stendes pamatskolas direktora amatu izsludināts konkurss. «Startējot šajā konkursā, jaunais direktors zinās, ka abas iestādes no 1.janvāra tiks apvienotas,» skaidroja Talsu novada izglītības pārvaldes vadītājs Uldis Katlaps.

Pēdējo četru gadu statistika liecina, ka tikai trešdaļa vai labākajā gadījumā puse no visiem Stendes bērnudārza «Saulīte» audzēkņiem vēlāk turpina mācības Stendes pamatskolā. Izglītības pārvalde cer, ka abu iestāžu apvienošana būs pozitīvs solis, lai, īstenojot vienādu izglītības politiku abās struktūrās, mazinātu to Stendes bērnu skaitu, kuri mācās citviet Talsu novadā.

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Daiga Feldmane uzskata, ka šis lēmums ir viens no soļiem, lai saglabātu Stendes pamatskolu. «Ceru, ka viens vadītājs spēs labāk sadarboties ar vecākiem, kuru bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi «Saulīte», nodrošinot saikni un pēctecību starp pirmsskolas izglītības iestādi un pamatskolu,» viņa teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu