Lutriņos apskatāms Agneses Melbārdes un Zanes Dombrovskas mākslas projekts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Māksliniece Agnese Melbārde un aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska apvienojušās jaunā vides mākslas objektā "FACEBOX". 23.jūlijā no plkst.10.30 līdz 17.00 projektu varēs apskatīt "Lillas Lavender" lavandu svētkos Saldus pusē – Lutriņos, "Kalnjaunsētās".

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja Zane Dombrovska, "FACEBOX" ir vides mākslas objekti, ko veido mākslinieces Agneses Melbārdes neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas, kas tiek eksponētas īpaši veidotos "FACEBOXos" (2 metru augstumā un 1,6 metru platumā).

Gleznu autore Agnese Melbārde stāsta: "Ekspozīcija ir veidota kā četru plakņu glezna, kas skatītāju apņem ar savu informāciju, reizē ierāmējot un reizē ļaujot izceļot ārpus. Gleznas tiek gaismotas ar speciālām neona lampām, liekot mainīt skatītāju acij tik pierasto skatu punktu, veidojot nosacīti citas realitātes klātbūtni un radot ilūziju par tuvplāna komunikāciju, kas patiesībā ir cita - nereāla dimensija."

Objekti tiks apskaņoti ar Zanes Dombrovskas speciāli veidotu skaņu partitūru. "Veidojot skaņu dizainu Agneses gleznām, es iedvesmojos no atsvešinātības un visuma tēmām. Uz robežas starp jauno dzīvību un pasaules galu, atstājot arī zināmu vietu viegli pašironiskam humoram," skaidro Dombrovska.

Šis ir jau ceturtais projekts, kura tapšanā abas mākslinieces sadarbojušās. Pirmā sadarbība notika 2013.gadā, kad Melbārde veidoja septiņas lielformāta grafikas uz plandošiem audumiem Zanes Dombrovskas albumam un koncertprogrammai "7 dienas", kas tika eksponētas kā oriģināls vizuālais noformējums Zanes dziesmām.

2014.gadā, kad Sigulda tika pasludināta par Rīga – kultūras galvaspilsēta filiāli, mākslinieces veidoja pilsētvides dizaina objektus "Ieziemots* Siguldā". Tajā pašā gadā Dombrovska veidoja skaņu dizainu Agneses Melbārdes no finiera veidotajām lielizmēra instalācijām "krās_ĒD_iens", kas ar "Lillas Lavender" finansiālu atbalstu pirmizrādi piedzīvoja 2014.gada Lavandu svētkos.

"FACEBOX" būs apskatāms "Lillas Lavender" lavandu svētkos 23.jūlijā Saldus pusē Lutriņos, "Kalnjaunsētās" no plkst.10.30 – 17.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu