Saldū gaidāma jautra un notikumiem bagāta nedēļas nogale (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē Saldū notiks Gaisa balonu festivāls, kurā piedalīsies 20 gaisa balonu ekipāžas no Latvijas un Lietuvas, Lavandu svētki Jaunlutriņu pagastā, Saldus ezera svētki un senākais rokfestivāls Latvijā – "Saldus Saule".

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja p/a "Saldus TIKS" centrs sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Sproģe, gaisa balonu festivāla "Saldum 160" laikā 22. un 23.jūlijā plānoti trīs gaisa balonu lidojumi virs Saldus - 22.jūlija vakarā, kā arī 23.jūlijā no rīta un vakarā. Par vietām, no kurām gaisa baloni pacelsies lidojumam, tiks ziņots pasākuma norises dienās, jo gaisa balonu pacelšanās atkarīga no laika apstākļiem, vēja stipruma un virziena. Taču, lai saldeniekiem un pilsētas viesiem būtu iespējams balonu pacelšanos vērot tuvumā, tiek plānots, ka viena no pacelšanās vietām būs pilsētas teritorijā – Cieceres internātpamatskolas sporta laukumā.

Pēc pirmā lidojuma piektdienas, 22.jūlija, vakarā plkst.22.00 Saldus pilsētā norisināsies degļu parāde, kuras sākums plānots pie Saldus sporta kompleksa (Jelgavas ielā 6). Parādes maršruts vēl tiks precizēts. Pēc otrās dienas lidojumiem 23.jūlijā plkst.22.00 notiks balonu spīdēšana, kuras laikā saldenieki un pilsētas viesi par spīdošajiem baloniem varēs priecēt acis gan Saldus tirgus laukumā, gan O.Kalpaka laukumā, auto stāvlaukumā pie pilsētas robežas (šī vieta pazīstama arī kā "pasaules mala") un Cieceres internātpamatskolas stadionā.

Festivāla organizatori uzsver, ka pasākumi norisināsies tikai labvēlīgos laika apstākļos un pasākumu norises laiki var mainīties atkarībā no laika apstākļiem, tādēļ pasākumu apmeklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai mājas lapā www.saldus.lv un Saldus novada pašvaldības kontos sociālajos tīklos.

23.jūlijā no plkst.10.00 līdz 17.00 Jaunlutriņu pagasta lauku sētā "Kalnjaunsētas" notiks Lavandu svētki.

23.jūlijā no plkst.12.00 Saldus ezera pludmalē notiks Saldus ezera svētki. Pasākuma laikā notiks dažādas sportiskas aktivitātes, kā arī radošas aktivitātes bērniem un ģimenēm. Pasākuma laikā varēs laivot pa Saldus ezeru ar dažādiem peldlīdzekļiem, kā arī piedalīties sacensībās pludmales volejbolā (reģistrācija no plkst.9.30, sacensību sākums plkst.10.00), peldēšanā (reģistrācija no plkst.12.30, sacensību sākums plkst.13.00) un tautas skrējienā apkārt Saldus ezeram (reģistrēšanās no plkst.11.30).

23.jūlija vakaru noslēgs Latvijas senākais rokfestivāls "Saldus Saule". Jau plkst.12.00 izskanēs bērnu koncerts "Saldus saulīte". Vakara programma sāksies plkst.16.00. Festivālā uzstāsies Gacho, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, Ainars Virga un Buks, grupas "Jumprava", "Dzelzs vilks" "Triānas parks", "Opus Pro", "Pienvedēja piedzīvojumi" un citi. No plkst.11.00 visas dienas garumā pļavā aiz upītes būs sportiskas un mākslinieciskas atrakcijas, gadatirgus un izklaides visai ģimenei.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu