Jūrmalā aicina iepazīt cilvēkus ar dzirdes traucējumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aicina Jūrmalas pilsētas izglītības iestāžu audzēkņus piedalīties Jūrmalas Vēstures un mākslas biedrības veidotajā projektā «Dzirdīgo un nedzirdīgo jūrmalnieku savstarpējā integrācija, apgūstot latviešu tradicionālo amatu prasmes».

Kā pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv noskaidroja pilsētas pašvaldībā, projekta mērķis ir iesaistīt cilvēkus ar dzirdes traucējumiem Jūrmalas kultūras dzīvē un integrēt dzirdīgajā pasaulē, kā arī iepazīstināt ar tradicionālajām latviešu amatu prasmēm. Jūrmalas jaunieši varēs darboties kopā ar nedzirdīgiem un vājdzirdīgiem jūrmalniekiem, tādējādi ne tikai apgūstot jaunas prasmes, bet arī iepazīstot cilvēku ar dzirdes traucējumiem pasauli – valodu, kultūru, sadzīvi.

Projekta laikā tā dalībnieki apgūs latviešu tradicionālās amatu prasmes – aušanu rāmī, dažādu praktisku priekšmetu, piemēram, grāmatu, izgatavošanu, plecu lakatu darināšanu, rotu aušanu, jostu pīšanu un darināšanu, latviešu etnogrāfisko rakstu zīmēšanu, kā arī citas iemaņas.

Projekts tiks īstenots Jūrmalas pilsētas muzejā; 2017.gada 5.janvārī tiks atklāta projekta izstāde, kuru veidos projekta laikā izgatavotie darbi. Projekta nodarbības notiks sestdienās: 30.jūlijā, 27.augustā, 10.septembrī, 24.septembrī, 8.oktobrī, 22.oktobrī, 5.novembrī, 19.novembrī, 3.decembrī un 17.decembrī. Nodarbību laiks plkst.9.30–15.30. Viena stunda ierēķināta pusdienu un kafijas pauzei (projekta dalībniekiem – bez maksas). Plānots, ka šajā projektā varēs piedalīties 25 cilvēki, no kuriem puse nedzirdīgie un puse Jūrmalas izglītības iestāžu audzēkņi.

Projekts tiek īstenots ar Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumu, kas saņemts Jūrmalas pilsētas domes īstenotajā sabiedrības integrācijas projektu konkursā.

Pieteikšanās pa tālruni 26013121 vai e-pastā josta.diana@inbox.lv, sabine.salmane@jurmala.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu