Bauskas Kantrī festivālā sasniegts jauns rekords, divās dienās pulcinot vairāk nekā 12 000 cilvēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļas nogalē Bauskā norisinājās Starptautiskais 18.Bauskas Kantrī Mūzikas Festivāls, kas pulcēja vairāk nekā 12 tūkstošus šī mūzikas žanra mīlētāju no visas Latvijas un kaimiņvalstīm, kas ir līdz šim lielākais klausītāju skaits festivāla vēsturē.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja organizatori, šogad festivālā uzstājās gan vietējās, gan starptautiskās grupas un dziedātāji, lai ikviens baudītu daudzveidīgu kantrī mūziku, dejas un citas izklaides.

Festivālā uzstājās Wayne Law no Austrālijas, Jonis no Lietuvas, «Kaidi & Barn Brothers» no Igaunijas, «Dutch Eagles» no Nīderlandes, kā arī populāri izpildītāji no Latvijas: «Dakota», «Flame & Rolltones», «Tequila», Aivars Birzmalis, «Sestā Jūdze», «Apvedceļš», Aldis Rullis, «Klaidonis», «Jauna diena», Mārtiņš Jātnieks, kā arī trīs jaunās grupas, kas muzicēja uz Draugiem.lv skatuves.

Klātesošie varēja baudīt arī līnijdeju paraugdemonstrējumus, kā arī paši izmēģināt savus spēkus tajās. Savukārt Bauskas pilsdrupu teritorijā, ap brīvdabas skatuvi, festivāla apmeklētājiem bija iespēja cīkstēties ar rodeo bulli, piedalīties dažādās atrakcijās, baudīt gardas maltītes un dzērienus, kā arī labi pavadīt laiku kantrī mūzikas pavadījumā. Lielākie pasākuma fani saviem iemīļotajiem mūziķiem dāvināja ne tikai ziedus, bet arī kādu stiprāku dzērienu, savukārt viena dāma pamanījās atvadīties arī no sava krūštura, saņemot skatītāju ovācijas un pretī saņemot jauno Mārtiņa Jātnieka albumu.

«..Esam patiesi priecīgi, ka kantrī mūzikai izveidojies jau patstāvīgs un diezgan prasīgs fanu pulks, kas ik gadu rezervē nedēļas nogali, lai apmeklētu Bausku un kopā ar visiem baudītu, dejotu un svinētu!..» saka viens no festivāla organizatoriem un producents Mārtiņš Jātnieks. «..Sasniegtais skatītāju rekords dod spēku un vēlmi jau nākamgad rīkot 19.Bauskas Kantrī Mūzikas Festivālu, lai sapulcētu vēl lielāku cilvēku skaitu!..»

«..Ik gadu ieguldītais darbs ir devis rezultātu – sapulcējis cilvēku rekordu uz Bauskas Kantrī Festivālu. Jau zinām, ka nākamgad aicināsim ikvienu uz 19.festivālu, jo šogad novērojām, ka publika kļūst arvien jaunāka, kas dod cerības, ka nākotnē fanu pulks tikai pieaugs, un līnijdejas kantrī pavadījumā būs arvien populārākas!..» piebilsts festivāla direktors Mārtiņš Ruža.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības rīkotā aptauja liecina, ka «Bauskas country» ir starp desmit populārākajiem mūzikas festivāliem Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu