Valmieras pilsētas svētkos varēs aplūkot Latvijā lielāko spēļu klucīšu pilsētu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 13.augustā Valmieras Kultūras centra lielajā zālē no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 visiem Valmieras pilsētas svētku viesiem būs iespēja apmeklēt Latvijas LEGO fanu kluba "Latlug" organizēto pasākumu "Klucīšu diena Valmierā". Kā lieli, tā mazi LEGO fani varēs aizraujoši pavadīt laiku gan aplūkojot LEGO modeļu izstādes, gan arī piedaloties dažādās būvēšanas aktivitātēs.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna, pasākumā būs aplūkojama Latvijā lielākā LEGO pilsēta ar detalizētām ēkām, interesantām minifigūru dzīves ainiņām, oriģināliem Lego City sērijas automobiļiem un kustīgiem vilcienu modeļiem. Tehniskākie LEGO prāti varēs izpētīt plašu Lego Technic komplektu izstādi, kā arī dažus pašdarinātus kustīgi mehāniskus LEGO veidojumus. Auto fanu acis priecēs dažādu atpazīstamu modeļu replikas LEGO formātā. Zvaigžņu karu cienītāji varēs aplūkot LEGO Star Wars modeļu ekspozīciju.

Kā jau īstā LEGO pasākumā pienākas, būs arī dažādas praktiskās klucīšu aktivitātes. Brīvās būvēšanās stūrītī bērni varēs izpaust savu fantāziju, radot savus, pašizdomātos LEGO veidojumus. Esam izveidojuši jaunu Lego Technic visurgājēju šķēršļu trasi - jaunie autovadītāji varēs pārbaudīt savas prasmes "Technic džipu vadīšanā. Būs arī LEGO pilsētas mājiņu un auto būvniecības meistarklases. Sadarbībā ar AYE Latvia zinātkārie prāti varēs praktiski apgūt LEGO Mindstorms pamatus, kā arī notiks dažādas klucīšu sacensību disciplīnas, ar iespēju iegūt balvas.

"Latlug" pastāv kopš 2013.gada, un savās rindās pulcē aktīvākos Latvijas LEGO piekritējus. Klubs regulāri rīko publiskus LEGO tematikas pasākumus dažādās Latvijas vietās, lai plašākam cilvēku lokam parādītu šī hobija daudzveidīgās iespējas. 2016.gada janvārī jau veiksmīgi aizvadījām "Klucīšu dienu" Valmieras integrētās bibliotēkas telpās, tādēļ esam priecīgi atkal atgriezties Valmierā ar vēl plašāku LEGO izstādi un dažādām praktiskajām klucīšu aktivitātēm.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu