Iereibis pensijas vecuma kungs mēģina piekukuļot policistus ar € 60

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunjelgavā kāds pensijas vecuma kungs, cenšoties izvairīties no soda par braukšanu dzērumā, mēģinājis piekukuļot policistus ar 60 eiro, informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Policisti ceturtdien, 4.augustā, plkst.17.50 Jaunjelgavā, Jelgavas ielā, apturēja automašīnu «Volkswagen Caravelle», ko vadīja 1945.gadā dzimis vīrietis. Tika konstatēts, ka viņš pie stūres sēdies 0,77 promiļu reibumā.

Lai izvairītos no soda par braukšanu reibumā, vīrietis policistiem mēģināja iedot 60 eiro un tika aizturēts.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par kukuļdošanu, par ko sodīt var brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat viņš tiks saukts pie administratīvās atbildības par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz 1,0 promili. Par šo pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam var uzlikt naudas sodu no 430 līdz 640 eiro un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz vienu gadu.

Kopā Zemgales reģionā šogad aizturēti 62 kukuļdevēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu