Valmieras pilsētas svētki izklaidēs ar plašu progarmmu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No ceturtdienas, 11.augusta līdz sestdienai, 13.augustam Valmiera atzīmēs pilsētas 733.dzimšanas dienu, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Arī šogad svētku programma būs plaša un daudzveidīga, lai ikviens var izvēlēties un apmeklēt piemērotākos pasākumus. Ieskandinot Valmieras pilsētas svētkus, no 8. līdz 11.augustam interesenti aicināti četrus vakarus pavadīt, baudot brīvdabas kino seansus laukumā pie Hanzas sienas. Katra filma, kas ik vakaru no plkst.22.00 tiks demonstrēta laukumā pie Hanzas sienas, ir ar savu tematiku, tomēr tām ir arī kaut kas vienojošs – sasaiste ar Valmieru, tās cilvēkiem, nozīmīgiem notikumiem, pilsētu un tās apkārtni. Kino vakaros varēs noskatīties Rīgas kinostudijas mākslas filmu "Spēle" (1981) Arvīda Krieva režijā, "Sapņu komanda 1935" (2012) Aigara Graubas režijā, Lienes Laviņas-Kalnaellas filmu "Tev, Rūķi!" (2016), Jāņa Streiča filmu "Mans draugs - nenopietns cilvēks" (1975).

Valmieras pilsētas svētki ceturtdien, 11.augustā plkst.20.00 sāksies ar romantisku atpūtas vakaru "Promenādes romantika" pie Dzirnavu ezeriņa. Klātesošie varēs baudīt mūziku Valmieras saksofonu kvarteta, dziedātājas Ineses Ērmanes un dziesminieka Haralda Sīmaņa izpildījumā. Savukārt no plkst.21.00 norisināsies brīvdabas kino vakars, kurā kinoteātra "Gaisma" stāvlaukumā tiks demonstrētas animācijas filmas "Lupatiņi un draugi", "Zīļuks" un "Sārtulis" pašiem mazākajiem. Savukārt plkst.22.00 laukumā pie Hanzas sienas varēs noskatīties filmu "Mans draugs – nenopietns cilvēks", bet kinoteātra "Gaisma" stāvlaukumā varēs vērot komēdijas "Deviņas dzīvības" un "Sakari franču gaumē".

Piektdien, 12.augustā no plkst.12.00 Valmieras Jaunatnes centrā "Vinda" notiks aktivitātes bērniem "Virmo Vindā ar Vinniju!". Svētku organizatori sola aizraujošus un jautrus eksperimentus, izgudrojumus un pārsteigumus – būs peldoši kuģīši, kosmiskās raķetes, vējdzirnaviņas un citas aktivitātes bērniem. 12.augustā no plkst.15.00 līdz plkst.18.00 laukumā starp Valmieras Kultūras centru un t/c "Valleta" notiks dažādas netradicionālas sporta atrakcijas pasākumā "Valmiera sporto!" ar futbola, basketbola, florbola, BMX un citu sporta veidu elementiem, ko organizē Valmieras Bērnu sporta skola sadarbībā ar basketbola klubu "Valmiera", florbola klubu "Valmiera/ViA", Valmieras futbola klubu un BMX klubu "Tālava". Plānots, ka savu veiklību un precizitāti valmierieši un pilsētas viesi varēs pārbaudīt aptuveni 10 sporta stacijās. Tturpat, laukumā starp Valmieras Kultūras centru un t/c "Valleta", notiks arī pilsētas svētku "Orientēšanās labirints", kur pārbaudījumus būs sarūpējis Ziemeļvidzemes Orientēšanās centrs. Norobežotā teritorijā tiks izveidota labirinta sistēma ar kontrolpunktiem.

12.augustā plkst.19.00 no Vienības laukuma līdz Hanzas sienai norisināsies gājiens "Valmiera lepojas", kurā dalību pieteikuši jau vairāk nekā 90 organizāciju, uzņēmumu un iestāžu kolektīvi ar vairāk nekā 2000 dalībniekiem un vairāk nekā 50 tehnikas vienībām. Gājienā piedalīsies arī šogad un pagājušajā gadā dzimušo mazuļu vecāki ar savām atvasēm. Kolektīvi, kuri dažādu iemeslu dēļ nokavējuši pieteikšanās termiņu, bet vēlas piedalīties gājienā, aicināti sūtīt e-pastu: sintija.milberga@valmiera.lv vai zvanīt pa tālruni 64210873 (Sintija). Laipni aicinām pievienoties gājienam jebkuru interesentu arī pasākuma norises dienā! Pulcēšanās gājienam - no plkst.18.30 Vienības laukumā. Pēc gājiena laukumā pie Hanzas sienas notiks pilsētas svētku atklāšana. Tajā piedalīsies Valmieras Kultūras centra kori un solisti Anmary un Dainis Skutelis, bet no plkst.21.00 skanēs grupas "bet bet" koncerts. Svētku otro dienu noslēgs balle kopā ar grupu "Coco orķestris" un DJ.

Svētku trešajā dienā, 13.augustā, valmierieši un pilsētas viesi jau tradicionāli varēs apmeklēt Svētku tirdziņu, kur ik gadu pulcējas vairāki simti tirgotāju. Vecpuišu parks pārtaps par Jauniešu parku, aicinot iesaistīties radošās darbnīcās un uzzināt vairāk par zaļo dzīvesveidu. Vienlaikus pilsētā notiks gan sportiskas, muzikālas, izklaidējošas, gan arī izglītojošas aktivitātes – suņu sacensības, izbraucieni ar laivām Dzirnavu ezeriņā, tematiskā ekskursija "Valmieras pils robežas meklējumos", pilsētas svētku orientēšanās sacensības "Atklāj Valmieru!", Valmieras tiltu skrējiens "Valmiera – RIO" un citas aktivitātes. Uz svētku centrālās skatuves laukumā pie Hanzas sienas no plkst.10.30 varēs vērot teātra izrādi bērniem "Sunītis un Kaķīte sporto", dzirdēt vokālās studijas "Notiņas", kamerkora "Kaķi" un bigbenda "Valmieras puikas" sniegumu, kā arī vērot deju priekšnesumus līnijdeju kolektīva "Accordance" un Valmieras Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvu "Pastalnieki" un "Agrā rūsa", kā arī TDA "Gauja" izpildījumā. No plkst.13.00 Valmieras skeitparkā notiks Latvijas čempionāts spēkavīriem.

Svētku noslēgumā, 13.augusta vakarā, no plkst.20.00 laukumā pie Hanzas sienas skanēs Latvijā populāro grupu "Lādezers" un "Musiqq". Plkst.23.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks nakts koncerts "Laika gaismā", kurā piedalīsies muzikālā apvienība "Cum laudem Deo", izpildot oriģinālmūziku, dzeju un daloties pārdomu stāstos sveču gaismā. Savukārt laukumā pie Hanzas sienas no plkst.23.00 norisināsies svētku balle ar grupām "MC Orķestris" un "Mākoņstūmēji", bet pusnaktī, svētku salūta laikā, Valmieras debesīs uzziedēs krāšņi uguns ziedi.

Svētdien, 14. augustā, ikviens interesents varēs doties pastaigā pa pilsētu, vienlaikus izpildot īpaši sagatavotus uzdevumus un piedalīties nūjošanas pārgājienā. Tāpat 14. augustā plkst.13.00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā skanēs ērģeļmūzikas koncerts "Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē".

Valmieras pilsētas svētkus "Valmiera virmo!" organizē Valmieras pilsētas pašvaldība un Valmieras Kultūras centrs, informatīvi atbalsta portāli "Valmiera24.lv", "Valmieras Ziņas" un reklāmas laikraksts Vidzemē "Tava Izvēle".

Plašāka svētku programma pieejama "www.valmiera.lv" sadaļā "Kultūra" – "Valmieras pilsētas svētki 2016".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu