Baltkrievi Valmieras apkaimē cenšas autovadītājiem notirgot suvenīrus – Latvijas karogu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 9.augustā, ap plkst.11.00, Burtnieku novadā administratīvo sodu par tirdzniecību neatļautā vietā sodīti divi Baltkrievijas pilsoņi.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde, pēdējo divu dienu laikā Valmieras policijā saņemti vairāki zvani no autovadītājiem, kuri informēja, ka vietās, kur notiek autoceļa remontdarbi, laikā, kamēr automašīnas gaida pie luksofora, pie vadītājiem nāk personas un aicina par 3 eiro iegādāties suvenīru – Latvijas karogu, tādējādi lūdzot viņus materiāli atbalstīt.

Policija, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, devās pārbaudē un sākotnēji personas tika brīdinātas par to, ka šāda tirdzniecība neatbilst Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un lūdza ievērot kārtību un pārtraukt savas darbības.

Personas policijas lūgumu ignorēja, jo jau pēc kāda laika policijā atkārtoti tika saņemti iedzīvotāju zvani. 1965.gadā dzimis vīrietis un 1996.gadā dzimis jaunietis, tika sastapti uz autoceļa Rīga – Valmiera – Igauijas robeža, pie Slaunēm un pie Irbēniem.

Ņemot vērā, ka šāda veida darbība Latvijā ir aizliegta un ar tirdzniecību drīkst nodarboties tikai tam paredzētā vietā un noteiktā kārtībā, policija abām personām sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolus. Policija aicina neatbalstīt šāda veida tirdzniecību un ziņot pa tālruni 110, ja tāda tiek īstenota.

Savukārt trešdien, 10.augustā, ap plkst.17.30 konstatēts, ka Valmierā, K.Valdemāra ielā renovētai mājai ar krāsu sabojāta ārsiena. Policija noskaidro notikušā apstākļus un iesaistītās personas.

Tāpat 10.augustā, Valmierā un Burtnieku novadā konstatēti vairāki pārkāpumi tabakas un alkoholisko dzērienu apritē. Valmieras policija vairāku pārbaužu laikā konstatēja, ka 5 tirdzniecības vietās Valmierā un Burtnieku novadā nepilngadīgām personām pārdoti tabakas izstrādājumi un alkoholiskie dzērieni. Policija par šiem pārkāpumiem sastādījusi administratīvo pārkāpumu protokolus.

10.augustā, ap plkst.14.00, Beverīnas novadā, Brenguļu pagastā no ceļa nobrauca un iebrauca grāvī 1989.gadā dzimušas sievietes vadītā automašīna Mazda. Negadījumā traumas guva automašīnas vadītāja, kura vērsusies pēc medicīniskās palīdzības slimnīcā.

Aizvadītā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēta informācija par 58 gadījumiem, kad iedzīvotāji pēc palīdzības vērsušies policijā vai konstatēts, ka noticis noziegums. Reģistrēta informācija par 18 noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu (nav reģistrētas zādzības no tirdzniecības vietām, reģistrēti 4 mantas tīšas iznīcināšanas un bojāšanas gadījumi).

Reģistrēta informācija par 14 nodarījumiem pret sabiedrisko kārtību un astoņiem noziedzīgiem nodarījumiem pret personas dzīvību un veselību.

Reģistrēta informācija par septiņiem ceļu satiksmes negadījumiem. Trīs negadījumos cietuši tris cilvēki. Reģistrēts viens gadījums, kad automašīnas vadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā. Par ātruma pārsniegšanu sodīti 18 autovadītāji, par dažādiem pārkāpumiem sastādīti 75 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu