Rojas novadā skolēnus turpmāk pārvadās ar sabiedrisko transportu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Lai novērstu pašvaldību organizēto skolēnu pārvadājumu un sabiedriskā transporta maršrutu dublēšanos, jaunajā mācību gadā Rojas novada skolēni līdz mācību iestādei tiks nogādāti ar sabiedrisko transportu, pašvaldībai pilnībā atsakoties no skolēnu pārvadājumu organizēšanas, informē VAS «Autotransporta direkcija» (ATD).

Turpmāk Rojas pašvaldība izmaksas, kas līdz šim bija nepieciešamas autobusu uzturēšanai, amortizācijai, degvielai, varēs novirzīt citiem mērķiem novada attīstībai. Savukārt skolēni varēs braukt sabiedriskajā transportā sev izdevīgā laikā - pēc mācību stundām, nodarbībām sporta vai mūzikas un mākslas skolā -, un tādējādi vecākiem dienas beigās nevajadzēs speciāli braukt pakaļ savam bērnam.

Laika posmā no 25.augusta līdz 31.augustam izglītības iestādēs vecāki varēs saņemt braukšanas karti, kuru varēs izmantot skolēni, pirmsskolas vecuma bērni un viņus pavadošā persona. Tādējādi minētajiem pasažieriem ikdienā nevajadzēs nēsāt līdzi skaidru naudu - lai nokļūtu izglītības iestādē, attiecīgā braukšanas karte būs jāuzrāda autobusa vadītājam.

Lai nodrošinātu iespēju skolēniem nokļūt mācību iestādē un pēc tam atpakaļ uz mājām, no 1.septembra tiks veiktas izmaiņas AS «Talsu autotransports» apkalpotajā maršrutā Nr.6413 Talsi-Roja, atklājot jaunus reisus līdz Kolkai, un Nr.6408 Talsi-Roja-Upesgrīva-Talsi, atklājot jaunus reisus un pielāgojot esošos reisus skolēnu vajadzībām.

2016.gadā kopumā veiktas izmaiņas 35 maršrutos, pieskaņojot reisu izpildes laikus mācību iestādēm. Savukārt 2015.gadā tās tika veiktas 45 esošajos maršrutos, kā arī tika izveidoti septiņi jauni maršruti, kas pielāgoti skolēnu vajadzībām. Šobrīd reģionālajā maršrutu tīklā ir ap 240 maršrutu, kuru reisi paredzēti skolēnu nogādāšanai mācību iestādē un atpakaļ mājās.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Uzņēmums pērn apgrozīja 3,387 miljonus eiro, bet nopelnīja 516 031 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu