Krievijas pilsonis ogojot iemaldās Latvijas teritorijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Viļakas pārvaldes Pededzes robežapsardzības nodaļas robežsargi sestdien, 20.augustā, par nelikumīgu robežšķērsošanu aizturējuši 1947.gadā dzimušu Krievijas pilsoni, kurš esot mežā lasījis ogas un apmaldījies, informēja Valsts robežsardzē.

Vīrietis nogādāts robežsardzes nodaļā, kur sāktas nepieciešamās likumā paredzētās procedūras. Pēc tam persona nodota Krievijas robežsargiem.

Par pamanīto nepazīstamo personu robežsargus informēja arī kāds vietējais iedzīvotājs.

Savukārt Daugavpils pārvaldes Pāternieku robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka Latvijā ieceļojošs Ungārijas pilsonis atrodas starptautiskā meklēšanā. Persona aizturēta un nodota policijas darbiniekiem.

Toties lidostas «Rīga» robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka uz Donkasteras lidostu Lielbritānijā izceļojošām Latvijas nepilngadīgajam pilsonim nav vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no Latvijas.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņiem Lietuvas pilsoņiem.

Transportlīdzekļu un kuģošanas ekspluatācijas jomā robežsargi atklājuši pārkāpumus 21 personai - četriem Krievijas, trim Baltkrievijas, trim Lietuvas, pieciem Latvijas, diviem Igaunijas, diviem Ukrainas, vienam Kirgizstānas un vienam Serbijas pilsonim.

Kopā uz ārējām robežām sestdien konstatēti 12 robežpārkāpēji, bet uz ārējām robežām un valsts iekšienē Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 43 likumpārkāpumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu