Jēkabpilī būvēs jaunu Tiesu namu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tieslietu ministrija (TM) ir atgriezusies pie idejas būvēt Jēkabpilī jaunu Tiesu namu, vizītes gaitā Jēkabpilī atzina tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Informējot klātesošos par jaunā Tiesu nama būvniecības projekta gaitu, ministrs uzsvēra, ka jaunā Tiesu nama projekts tika izstrādāts jau 2008.gadā, bet, sākoties finanšu krīzei, tā īstenošana bija jāatliek.

«Ir pagājis krietns laiks, un esam atgriezušies pie šā projekta īstenošanas. Projekts tiks pārskatīts un koriģēts atbilstoši mūsdienu prasībām, moderno tehnoloģiju un arhitektūras tendencēm. Jaunajā Tiesu namā plānojam izvietot vairākas TM padotībā esošas iestādes - Rajona tiesu, prokuratūru, Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta un Zemesgrāmatu nodaļas. Tādējādi, domājot par iedzīvotāju ērtībām, tiks veidots vienots pakalpojumu sniegšanas centrs,» informēja Rasnačs.

Jauno Tiesu namu plānots būvēt teritorijā starp Neretas, Bebru un Auseklīša ielām. Būvniecību paredzēts sākt nākamā gada pavasarī un pabeigt 2018.gadā, atzīmējot valsts simtgadi.

Vizītes gaitā ministrs apmeklēja Jēkabpils cietumu, Probācijas dienestu, Jēkabpils rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļu, Jēkabpils un Krustpils novada Dzimtsarakstu nodaļu, Jēkabpils rajona tiesu un noslēgumā viesojās arī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Kopā ar Rasnaču Jēkabpilī bija ieradies arī Saeimas deputāts, Juridiskās komisijas vadītājs Gaidis Bērziņš, TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure, Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs, Tiesu administrācijas direktora vietnieks Andris Munda, Tiesu aģentūras valdes locekle Santa Sausiņa, kā arī citi ministrijas darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu