Ventspils bērnudārzu pedagogu algas pacels līdz 680 eiro; realitātē viņi saņems 578 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ventspils domes deputāti šodien lēmuši līdz 680 eiro par likmi palielināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algas. Tā kā pedagogi tiks nodarbināti 0,85 slodzes, reāli viņiem tiks nodrošināts 578 eiro atalgojums, informēja Ventspils pašvaldības Pilsētas mārketinga nodaļā.

Ventspils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksa līdz šim bija 487 eiro par likmi. Saglabājot pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu darba laiku darbadienās no plkst.7 līdz 18 un šo iestāžu pedagogu darba slodzi, pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba slodze atbilstoši jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem ir 0,85 darba algas likmes, skaidro pašvaldībā.

Dome nolēma, ka pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksa no 1.septembra būs 680 eiro par likmi, kas reāli nozīmē, ka no septembra pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi saņems 578 eiro mēnesī par 0,85 darba algas likmi. Līdz ar to pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojums palielināsies par 91 eiro mēnesī.

No 1.septembra par 13,3% pieaugs arī interešu izglītības iestāžu pedagogu atalgojums, ko finansē no valsts mērķdotācijas. Tādēļ Ventspils pilsētas pašvaldība piešķīrusi līdzekļus Ventspils Jaunrades nama direktores un direktores vietnieka algas paaugstināšanai.

No pašvaldības budžeta tiek paaugstināta darba samaksa arī pedagogiem par papildu darbu skolēnu slidotapmācības programmas īstenošanai un metodiķiem, kuri iesaistījušies «Inovatīvas pieredzes skolas» tīklā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu