Jauno koncertsezonu Valmieras Kultūras centrā atklās ar Daumanta Kalniņa džeza kvinteta koncertu 

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 23.septembrī, plkst.19.00 ar Daumanta Kalniņa džeza kvinteta koncertu tiks atklāta Valmieras Kultūras centra rudens koncertsezona, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Koncertā piedalīsies: "Riga Jazz Stage 2015" Grand Prix ieguvējs Daumants Kalniņš (vokāls), Mārcis Auziņš (ģitāra), Kristaps Vanadziņš (klavieres), Toms Poišs (kontrabass, basģitāra), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti).

Koncertprogrammā skanēs Daumanta Kalniņa džeza kvinteta oriģinālmūzika un džeza klasika kvinteta apdarē. Kvintets pēdējo gadu laikā ir nostiprinājies spējā kopīgi radīt un īstenot katra mūziķa idejas, aizvien vairāk apvienojot, no vienas puses līdzīgo, bet no otras - tik atšķirīgo vokālā un instrumentālā džeza mūziku.

Pārkāpjot žanriskās robežas un turpinot meklēt un pilnveidot savu unikālo skanējumu, kvintets par nozīmīgu vērtību uzstāda oriģinalitāti. Tieši tādēļ šajā koncertprogrammā iekļautas kvinteta mūziķu radītas oriģinālkompozīcijas. Tās skanēs līdz ar džeza mūzikas lielo meistaru - Džona Koltreina, Kurta Elinga, Telonija Monka un citu radītajām kompozīcijām Daumanta Kalniņa džeza kvinteta apdarē.

Daumanta Kalniņa džeza kvintets pastāv kopš 2008. gada, tas pulcējis kopā jaunus un radošus, raksturā dažādus, bet muzikālajā gaumē saskanīgus mūziķus. Katrs no kvinteta dalībniekiem ir pieredzējis, muzicējot dažādos mūzikas žanros, viņiem nav svešs ne džezs, ne klasika un arī roks, pops, blūzs. Kvintets savos muzikālajos ceļojumos dod vietu improvizācijai - gan instrumentālajai, gan vokālajai, īpašu uzmanību pievēršot saiknei ar auditoriju.

Ieejas maksa 7 - 12 eiro. Ar Valmieras kultūras karti atlaide 1 eiro,- no biļetes cenas. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un http://www.bilesuparadize.lv. Koncertu organizē Valmieras Kultūras centrs sadarbībā ar VSIA "Latvijas Koncerti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu