Kuldīgā un Saldū atzīmēs Zemessardzes 45. bataljona dibināšanas gadadienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Kuldīgā un Saldū nedēļas nogalē ar vairākiem svinīgiem pasākumiem atzīmēs Zemessardzes 45. nodrošinājuma bataljona dibināšanas 25. gadadienu, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasākumi norisināsies svētdien, 25.septembrī, un sāksies plkst. 11 ar svinīgu dievkalpojumu Svētās Annas luteriski evaņģēliskajā baznīcā, kura laikā tiks iesvētīts veterānu standarts.

Savukārt plkst. 11.30 notiks svinīgais pasākums Zemessardzes 45. nodrošinājuma bataljonā. Tā laikā tiks apbalvoti bataljona zemessargi un veterāni par teicami paveiktiem pienākumiem, dienesta uzdevumiem un sasniegumiem. Svinību laikā tiks pasniegtas 25. gadu izdienas zīmes.

Bataljonā svētdien viesosies Strazdes bērnunama audzēkņi, kuriem zemessargi demonstrēs savas kaujas spējas un Gaisa spēku helikopteru «Mi2».

Pasākumi noslēgsies plkst.13, kad Saldū notiks Saldus un Brocēnu rotu zemessargu un tehnikas parādes gājiens, bet plkst.14 pie Jaņa Rozentāla muzeja - 45. nodrošinājuma bataljona tehnikas un ekipējuma paraugdemonstrējumi.

Zemessardzes 45. Kuldīgas bataljona (tāds toreiz bija vienības nosaukums) dibināšanu parakstīta 1991. gada 25. septembrī. Tajā pašā dienā nodibināts arī Zemessardzes 43. Saldus bataljons, kuru 2003. gadā apvienoja ar Kuldīgas vienību. Par Kuldīgas bataljona pirmo komandieri kļuva Uldis Vanags, savukārt Saldus – Imants Raļļa. Pasākumā piedalīsies profesionālā dienesta karavīri, zemessargi un veterāni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu