No amata atstādināts Alojas novada domes priekšsēdētājs Bārda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aloja.lv

Alojas novada domē no amata atstādināts priekšsēdētājs Valdis Bārda (LZS), aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā. Priekšsēdētājs no amata atbrīvots ārkārtas sēdes laikā, kuras ierosinātāji bija deviņi domes deputāti, kuri 6.septembrī domē iesniedza parakstītu iesniegumu, pieprasot domes priekšsēdētāja atstādināšanu.

Par Bārdas atstādināšanu nobalsoja deviņi deputāti, pret bija pieci, bet Bārda balsojumā nepiedalījās.

Kā sēdes laikā paskaidrojis deputāts Māris Možvillo, neskatoties uz domes speciālistu vairākkārtēju brīdināšanu gan komiteju, gan domes sēdēs par pašvaldības budžeta situāciju un izlietojumu, domes priekšsēdētājs nav ņēmis vērā informāciju un turpinājis veikt darbības, kas palielinājušas budžeta izdevumu daļu.

«Valda Bārdas sniegtā informācija komiteju un domes sēdēs ne vienmēr atbilst patiesībai. Būtiski lēmumi tiek pieņemti, neinformējot deputātus un nenodrošinot šo lēmumu izskatīšanu domes sēdēs. Domes priekšsēdētāja komunikācijas stils ar deputātiem un iedzīvotājiem neatbilst labas pārvaldības principiem un pārkāpj pieklājības normas,» norādījis deputāts. Pašvaldībā notiek lielu investīciju projektu ideju virzīšana, un par to domes deputāti netiek informēti.

«Uzskatām, ka šībrīža situācija prasa aktīvu rīcību no deputātu puses. Valdis Bārda šobrīd nespēj atbilstoši pārstāvēt visus domes deputātus, vadīt domes darbu un kontrolēt budžeta izpildi. Tā rezultātā viņš ir zaudējis vairāku deputātu uzticību,» Možvillo minēja domes sēdē.

Kā aģentūrai LETA atklāja pats Bārda, viņaprāt, nav viena konkrēta iemesla, kāpēc viņš atstādināts no amata.

«Es domāju, ka tā vairāk kādam ir tiekšanās pēc priekšsēdētāja amata. Trīs gadu laikā ir diezgan daudzi labi padarīti darbi, dažādu lielu objektu svinīgas atklāšanas. Domāju, ka tas [atstādināšana no amata] darīts vairāk, lai kāds iegūtu sev publicitāti. Varbūt vēl ir kādas slēptas lietas, par kurām es nezinu, un tās droši vien parādīsies tuvāko mēnešu lēmumos,» min Bārda.

Viņš nenoliedz, ka iepriekš, balsoties uz citu deputātu darbībām, nojautis, ka kaut kas tāds sekos.

Pārmetumi par budžeta izsaimniekošanu esot aplami apgalvojumi. «Ja mēs skatāmies uz budžeta ieņēmumiem dotajā brīdī, tie ir 72%, plānotie izdevumi ir nedaudz virs 50%. Es ne reizi neesmu saņēmis kāda deputāta priekšlikumus vai ierosinājumus, ka kaut kas būtu nesaimnieciski darīts. Tādā ziņā es varu skatīties ar skaidru skatienu jebkuram sejā. Neuzskatu, ka šajā lietā ir kas patiešām pamatots,» bilst Bārda.

Viņš deputāta mandātu nolikt neplāno. Priekšsēdētāja pienākumus šobrīd pilda Dace Vilne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu