Jelgavas Izglītības pārvalde: Grozījumi par ģimnāziju nodošanu valstij nav pārdomāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Likuma grozījumi, kas noteiktu, ka pašvaldības dibinātās ģimnāzijas varētu pārņemt valsts, nav pārdomāti un saskaņoti ar pašvaldībām, pauda Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

«Uzskatu, ka sagatavotie grozījumi Vispārējās izglītības likumā ir sasteigti un nepārdomāti. Likuma grozījumi nav izdiskutēti ar pašvaldībām. Pašvaldībai nav zināmi Izglītības un zinātnes ministrijas argumenti, kāpēc sagatavoti šādi grozījumi likumā,» pauda Auza.

Viņa atgādināja, ka valsts ģimnāzijas dibinātāja ir pašvaldība, kas nodrošina ģimnāzijas darbību, savukārt ģimnāzija pilda nozīmīgas pašvaldības funkcijas izglītībā. «Uzskatu, ka Izglītības un zinātnes ministrijai jāveic citas nozīmīgas funkcijas nozarē, nevis jānodrošina un jāpārrauga valsts ģimnāzijas darbība,» atzina Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina valsts īpašumā pārņemt pašvaldību dibinātās ģimnāzijas, liecina IZM sagatavotie grozījumi Vispārējās izglītība likumā. Likumprojekts paredz 27 pašvaldību dibināto valsts ģimnāziju pārņemšanu valsts īpašumā un padotībā, mainot to dibinātāju statusu no pašvaldības uz valsti.

Jautājums par nepieciešamā finansējuma nodrošināšanu ģimnāziju pārņemšanai izskatāms pēc attiecīgu Ministru kabineta noteikumu izstrādes un apstiprināšanas 2019.gada budžeta sagatavošanas procesā. Šajā procesā tiktu tostarp paredzēts veikt attiecīgā finansējuma (pedagogu darba samaksai) pārdali no mērķdotācijas pašvaldībām uz IZM budžeta programmu «Vispārējā izglītība», izveidojot jaunu apakšprogrammu valsts ģimnāziju darbības nodrošināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu