Valmierā arvien vairāk labiekārtotu daudzdzīvokļu namu pagalmu un energoefektīvu ēku  (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasara bija pārmaiņu laiks vairāku Valmieras daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, kuri, ieguldot savu un pašvaldības finansējumu, veica labiekārtošanas darbus namu pagalmos un energoefektivitāti veicinošus remontdarbus ēkās, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa. 

Četrās no deviņām mājām, kas līdz šim bija noslēgušas līgumu par būvdarbu uzsākšanu, labiekārtošanas darbi augusta beigās jau bija pabeigti. Pie nama Cēsu ielā 24 ir atjaunoti pagalma gājēju celiņi. Atrisinot automašīnu novietošanas problēmas, jaunas stāvvietas namu piegulošajās teritorijās ir izbūvējuši Rubenes ielas 36 un Georga Apiņa ielas 20 iedzīvotāji. Gar māju Georga Apiņa ielā 20 ar bruģakmens segumu ir noklāta arī ēkai piegulošā brauktuve. Savukārt namā Gaujas ielā 7 ir veikta ēkas gala sienu siltināšana.

Tuvākajā laikā darbi tiks pabeigti arī pie nama Beātes ielā 25, kur tiek izbūvētas jaunas auto stāvvietas. Tāpat pagalma kompleksa labiekārtošana šobrīd tiek veikta pie nama Stacijas ielā 31. Līgumi ar Valmieras pilsētas pašvaldību par līdzfinansējuma saņemšanu labiekārtošanas darbu uzsākšanai ir noslēgti arī par darbiem pie daudzdzīvokļu dzīvojamajiem namiem Georga Apiņa ielā 2 un Cēsu ielā 35. Savukārt ēkai Voldemāra Baloža ielā 22 k-3 ir noslēgts līgums par remonta darbu veikšanu, veicinot ēkas energoefektivitāti.

Lai atbalstītu dzīvokļu īpašniekus savu namu un tiem piegulošo teritoriju uzturēšanā un sekmētu pilsētas labiekārtošanu kopumā, Valmieras pilsētas pašvaldība jau ceturto gadu pēc kārtas līdzfinansē daudzdzīvokļu namu energoefektivitātes paaugstināšanas, kā arī pagalmu labiekārtošanas projektus. Šogad 75 997 eiro atbalsts tika piešķirts, piedāvājot līdzfinansēt desmit iepriekš pieteiktos projektus. Taču 2013., 2014. un 2015.gadā, izmantojot pašvaldības piedāvāto atbalstu, ir realizēti 14 projekti, tai skaitā sešu ēku energoefektivitātes un astoņu zemesgabalu labiekārtošanas projekti. To realizēšanai pašvaldība ir līdzfinansējusi 141 019,94 eiro, pārējo summu sedzot iedzīvotājiem.

Plānojot daudzdzīvokļu namu un tiem piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, dzīvokļu īpašnieki var pieteikt savus projektus pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai līdz 50% no kopējās labiekārtošanas projekta summas atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības 2012.gada 27.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.130 "Par Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu