Kurzemē pedagogiem algas pēc jaunā modeļa sola izmaksāt laikus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pedagogu algas, kas aprēķinātas pēc jaunā atalgojuma modeļa, Kurzemē centīsies izmaksāt laikus, informēja pašvaldību izglītības pārvaldēs.

Lai gan valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm valdība apstiprināja vakar, Liepājas pašvaldība jau ir radusi iespēju, kā algas pedagogiem jau izmaksāt - tās viņi saņēma vakar un šodien. Liepājas vispārizglītojošajās skolās pedagogu vidējā alga, ieskaitot arī skolas administrācijas atalgojumu, šajā mācību gadā ir 760,15 eiro, kas ir par 73,84 eiro vairāk nekā pagājušajā mācību gadā, informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Arī Ventspils pedagogiem nav pamata uztraukumam, ka algas viņi varētu nesaņemt laikus - nākamās nedēļas beigās, uzsvēra Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis. Atalgojuma aprēķināšana nozīmē intensīvāku darbu grāmatvežiem, bet nekas neliecina, ka šajā jautājumā varētu būt kādas aizķeršanās. Situācija liecina, ka kopējais finansējums ir lielāks, bet tas, cik lielu algas pielikumu izjutīs katrs skolotājs atsevišķi, esot jāskatās individuāli.

Savukārt Talsu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Uldis Katlaps atzina, ka jautājumu par algas pieaugumu var skatīt divējādi. Kopējā tendence liecina, ka par vienu un to pašu padarīto darbu atalgojums skolotājiem ir pieaudzis. Tomēr, ja ņem vērā, ka daļai pedagogu samazinās kontaktstundu skaits, tad viņi, iespējams, ļoti ievērojamas atalgojuma izmaiņas nesajutīs. «Nedaudziem pedagogiem lielajās skolās var būt tā, ka algas pieaugums ir minimāls vai tuvu nullei, jo iepriekš viņiem bija paaugstinātas algas likmes. Taču kopumā nevar teikt, ka situācija būtu kļuvusi sliktāka. Pieaugums, kaut vai nedaudz, tomēr ir jūtams, it sevišķi mazajās skolās,» atzina Katlaps.

«Protams, centīsimies, lai neaizkavētos algu izmaksa. Pastiprinātā režīmā strādā ne tikai grāmatveži,» piebilda Talsu Izglītības pārvaldes vadītājs, norādot, ka algu izmaksa pedagogiem plānota nākamo piektdien.

Jau ziņots, ka valdība vakar apstiprināja valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm šī gada septembrim-decembrim.

Mērķdotācijas aprēķinu šā gada četriem mēnešiem IZM veikusi, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā - skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām 2016.gada 1.septembrī. Mērķdotācijas sadalījums atlikušajam mācību gadam tiks apstiprināts kopā ar 2017.gada valsts budžeta likumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu