Valmieras vecākajai iedzīvotājai 102.dzimšanas diena (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2016.gada 5.oktobrī 102.dzimšanas dienu atzīmē Valmieras vecākā iedzīvotāja Rozālija Komele, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā. 

Ievērojamās dzimšanas dienas rītā Rozālijas kundzi devās sveikt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Kaija Muceniece, dāvājot gardu kūku, krāšņus ziedus, labus vārdus un 72 eiro naudas pabalstu (saskaņā ar saistošajiem noteikumiem Nr.210 "Par pašvaldības pabalstiem Valmieras pilsētā").

Rozālija Komele dzimusi 1914.gadā, augusi četru bērnu ģimenē. Savās jaunības dienās un spēka gados dzīvojusi Balvu pusē, bet jau vairāk nekā 30 gadu kundze dzīvo Valmierā. Bagātā mūža laikā izaudzinājusi divas meitas, kuras atzīst, ka agrāk viņu māmiņa darījusi tos smagākos darbus, strādājot gan savā, gan palīdzot uzturēt citu saimniecības. Uz Valmieru kundze pārcēlās kopā ar savu vīru un iemīļoto sunīti, jo darbi saimniecībā bija kļuvuši par grūtu, pasliktinoties veselībai, turklāt šeit dzīvoja abu kopīgi lolotās meitas. Valmierā Rozālijas kundze nav vadījusi darba gadus, toties kopa dārziņu un māju, kā arī rūpējās par saviem mīļajiem. Kopš vīrs aizgājis aizsaulē, kundze dzīvo pie savas meitas, kura kopā ar māsu gādā, lai viņa būtu paēdusi, laikā iedzērusi zāles un justos labi. Abas meitas stāsta, ka kundze skatās televizoru un lasa žurnālus, lai gan, pasliktinoties redzei un dzirdei, iecienītās nodarbes kļūst arvien grūtāk realizējamas. Tāpat viņa labprāt kavējas savās jaunības dienu atmiņās un piedzīvojumos, daloties tajos ar savām meitām, kā arī sniedzot vērtīgus padomus un viedas dzīves gudrības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu