Valmieras TIC interjeru papildina dizains, kas attēlo pilsētu Hanzas laikos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmieras Tūrisma informācijas centra interjers ir papildināts ar dizaina sienu, atainojot Valmieras pilsētu Hanzas laikos.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Tūrisma informācijas centra Tūrisma projektu vadītāja Aiga Akmentiņa, jaunā dizaina siena palīdzēs stāstīt par vēstures notikumiem, Valmieras pilsētas aktīvo un rosīgo dzīvi viduslaikos, ļaujot interesentiem arī iejusties Hanzas laiku tirgotāja lomā.

"Atainotie Valmieras amatu meistari sarūpējuši vaska rituļus, kaņepju virves, zvērādas, medu un labību, ko iemainīt pret citu tirgotāju labumiem. Lai sasniegtu Valmieru, tirgotāji zirga mugurā devās pa apsargātiem ceļiem vai arī kuģoja pāri jūrai un pēc tam pa Gaujas "ceļu". Valmieras vārds tālās zemēs tika daudzināts par iespēju te dabūt labāko vasku ziemeļu zemēs un svaigu medu ik sezonu. Valmiera tika slavēta, ka te mītot izcili zvērādu meistari, kaņepju virvju vijēji un čakli labības kūlēji. Tālajiem viesiem Valmieras preces patika, un pilsētu sāka apmeklēt aizvien lielāki upju kuģi," raksta Akmentiņa.

Jau drīz Valmieru iekļāva Baltijas un Ziemeļu jūras lielākajā tirdzniecības organizācijā – Hanzas savienībā. Valmiera kļuva par zināmu, politiski un ekonomiski aktīvu pilsētu Livonijā.

Dizaina siena izstrādāta projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienības Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma. Atbilstoši iepirkuma rezultātiem Hanzas motīva dizaina sienas izstrādi veica SIA "Base.lv" par kopējo summu 1687,95 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu