Jaunpiebalgas pagasta «Lielkrūzēs» nodedzis viesu mājas jumts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 21.oktobrī, vēlā pēcpusdienā bija izcēlies plašs ugunsgrēks Jaunpiebalgas pagasta «Lielkrūzēs», kur aizdegusies kūts, šķūnis un viesu mājas jumts aptuveni 200 kvadrātmetru platībā. Izsaukumu uz ugunsgrēka vietu glābšanas dienests saņēmis ap plkst.14:40. Portāls valmieraszinas.lv vēsta, ka informācijas par cietušajiem glābšanas dienestam nav, taču no kūts izvests auns un trīs vistas.

Notikuma vietā strādāja četras ugunsdzēsēju ekipāžas ar autocisternām, kā arī ieradās policijas darbinieki un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi.

Saimniecībā profilā internetā vietnē «Facebook» norādīts, «Lielkrūzes» ir lauku sēta ainaviskā vietā, ilgtspējīga, uz tautas tradīcijām balstīta ražošanas un dabas kopsakarību izpētes vieta. Dabiskā vidē apskatāmi savvaļas govslopi un zirgi, ir aitu ganāmpulks un naturālā saimniecība, kas darbojas šajā sētā.

Saimniecībai ir sava kokapstrāde ar lentzāģa gateri un jumta skaidu ražotne. Ūdeņi, zivju dīķu veidā, aizņem 10 ha platību. Saimniecībā iekārtota estrāde – vasaras pasākumu vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu