VARAM: Vairākām pašvaldībām nav intereses saņemt atbalstu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopumā 20 Latvijas pašvaldības pat nav iesniegušas projektu pieteikumus, lai saņemtu līdzfinansējumu teritorijas attīstībai uzņēmējdarbības veicināšanas nolūkos, šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji.

VARAM sēdē informēja par ministrijas plānoto budžetu 2017.gadam un paredzētajām aktivitātēm nākamgad. Tostarp paredzēts atbalsta programmās piešķirt līdzekļus pašvaldību teritorijas attīstībai uzņēmējdarbības veicināšanas nolūkos.

Vienlaikus VARAM līdz šim saskārusies ar problēmu, ka daudzām pašvaldībām nav ideju un intereses šādu atbalstu saņemt, un kopumā 20 pašvaldības vispār nav iesniegušas projektu pieteikumus. Pārsvarā tās esot mazās pašvaldības.

Pēc ministrijas pārstāvju paustā, problēma, visticamāk, nav tikai līdzekļu trūkumā, neļaujot pašvaldībām nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu projektiem - to var nodrošināt arī vietējie uzņēmēji. Vairākas pašvaldības arī neizrādot interesi par iespējam saņemt šādu atbalstu.

VARAM apņēmās šīs nedēļas laikā nosūtīt Tautsaimniecības komisijai šo 20 pašvaldību sarakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu