Vaiņodē ugunsdzēsējiem nācies dzēst liesmas savā auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vaiņodē trešdien ugunsdzēsējiem nācies dzēst liesmas savā automašīnā, portālam TVNET pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Kurzemes reģionā Anete Strazdiņa, kura pati bija klāt ugunsnelaimes izcelšanās brīdī.

Viņa kopā ar Priekules posteņa komandieri Niku Rozentālu bija devusies uz Vaiņodes internātpamatskolu, lai bērniem stāstītu par ugunsdrošību, kā arī ugunsdzēsēju darbu. Pēc lekcijas, izejot no skolas, bija redzams, ka pašu mašīnā izcēlušies dūmi. «Mašīnā esošais ugunsdzēšamais aparāts nenostrādāja, tādēļ palīgā ar savu aparātu steidzās «Kurzemes Vārda» žurnālisti, kuri tur atradās. Tomēr arī viņu ugunsdzēšamais aparāts nestrādāja. Liesmas beigās tika nodzēstas ar aparātu, kurš tika atnests no skolas,» stāstīja Strazdiņa. Viņa piebilda, ka sākumā mašīnā bija redzams tikai sadūmojums, bet pēc tam izcēlās arī liesmas.

Ugunsdzēsēju darbu, dzēšot savu automašīnu, vēroja arī skolēni, kuri iepriekš bija klausījušies lekciju. «Beigās sanāca tāds kā paraugdemonstrējums,» atzina Strazdiņa, piebilstot, ka komandieris rīkojās operatīvi un nekavējoties meklēja risinājumu liesmu dzēšanai. Strazdiņa skaidroja, ka automašīna bija tehniskā kārtībā, bet «nelaimes notiek». «Mēs bieži palīdzam cilvēkiem, kuriem atgadījusies šāda nelaime. Tagad sanāca pašiem,» teica VUGD pārstāve.

Pēc notikušā pārbaudīts nestrādājošais ugunsdzēšamais aparāts, kas atradies ugunsdzēsēju automašīnā. Tas bijis derīgs līdz pat nākamā gada jūlijam, bet, pēc Strazdiņas teiktā, vienkārši nav darbojies. «Šis gadījums parāda to, cik svarīgi ir tas, lai automašīnā būtu strādājošs ugunsdzēšamais aparāts,» rezumēja VUGD pārstāve.

Ugunsnelaime 2001.gada «Ņivā» bija izcēlusies no īssavienojuma. Pašlaik vēl nav skaidrs, vai automašīnu ir iespējams salabot, vai Priekules posteņa komandierim būs jāmeklē jauna dienesta automašīna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu