Ventspils Augstskolas rektora amatam pieteikusies arī no tā atceltā Rēvalde

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Konkursā uz vakanto Ventspils Augstskolas (VeA) rektora amatu pieteikusies arī bijusī VeA rektore Gita Rēvalde, kuru no amata šī gada maijā nolēma atcelt VeA Satversmes sapulce.

Rēvalde apstiprināja, ka ir pieteikusies konkursā uz VeA rektora amatu. VeA sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone pagaidām šo jautājumu nekomentēja, norādot, ka oficiāla informācija par pretendentiem konkursā uz VeA rektora amatu tiks sniegta pēc tam, kad rektora vēlēšanu komisija būs iepazinusies ar konkursā saņemtajiem dokumentiem un sagatavojusi lēmumu.

Viņa atzina, ka viņa pieteikusies konkursā, jo vēlētos turpināt iesākto. «Bija iesākti darbi, kas nav pabeigti,» norādīja Rēvalde. Kā piemērus viņa minēja savas iestrādes augstskolas pārvaldības uzlabošanā, uz rezultātiem balstītas personāla motivācijas sistēmas veidošanā, sadarbības veidošanā ar uzņēmējiem u.c. «Domāju, ka šis pārrāvums nevienam par labu nav nācis,» savu viedokli pauda Rēvalde.

Rēvalde pastāstīja, ka lekcijas VeA vairs nelasa, bet viņai VeA joprojām esot saglabāts vadošā pētnieka amats.

Kā ziņots, VeA oktobra sākumā izsludināja atklātu konkursu uz rektora amatu, kas kļuvis vakants pēc tam, kad no amata atstādināta bijusī rektore Rēvalde. Amatam līdz 16.novembrim varēja pieteikties profesori vai personas ar doktora zinātnisko grādu.

Ziņots arī, ka Administratīvajai rajona tiesai no jauna būs jāvērtē Rēvaldes pieteikums par lēmumu viņu atstādināt no VeA rektora amata. Kā informēja Augstākajā tiesā (AT), tiesas Administratīvo lietu departaments iepriekš atcēla Administratīvās rajona tiesas lēmumu, ar kuru atteikts pieņemt Rēvaldes pieteikumu atzīt par spēkā neesošu VeA Satversmes sapulces lēmumu Rēvaldi atstādināt no rektora amata. AT ieskatā Satversmes sapulcei, kas rektoru ir ievēlējusi un līdz ar to ir devusi viņam savu uzticību, šis uzticības zaudējums ir jāpamato. AT nodeva jautājumu par pieteikuma virzību jaunai izlemšanai Administratīvajai rajona tiesai. Lietu paredzēts skatīt Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā 20.decembrī.

VeA augstskolas rektora vietas izpildītāja amatā apstiprināts prorektors Kārlis Krēsliņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu