Dobele arī šogad pārsteidz ar īpatnējām Ziemassvētku instalācijām

TVNET/ 900 sekundes/ TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Gandrīz divi duči izmēros iespaidīgu sniegavīru, kas izvietoti dažādās pilsētas vietās – tāds skats kopš pagājušajām brīvdienām paveras Dobelē. Turklāt viens no sniegavīriem ir veltīts Latvijā zināmākajam zivju ekspertam.

Ideja par to, ka Dobelei ziemas mēnešos jākļūst par gigantisku sniegavīru galvaspilsētu, pieder arhitektam Jānim Kukšam. Velkot paralēles arī ar krievu filmu «Apsolītās debesis», šogad apspēlēts astronautikas temats. Dobelē vienkopus ir objekti, kas atgādina par pagātni – antīko pasauli – un varbūt pat par nākotni.

Dažādās pilsētas vietās kopā saskaitāmi ap 20 sniegavīru, un šī ir septītā reize, kad Dobeli ziemas laikā apdzīvo nekūstošie un tēlnieku rokām veidotie milzeņi. Daļa no tiem jau tapuši iepriekšējos gados, bet drīzumā esošajiem plānots piepulcēt vēl dažus.

Dobelei sniegavīri palīdz piesaistīt papildu uzmanību arī tūrisma jomā klusajā – ziemas sezonā, bet vietējie priecājas par akcentiem pilsētas vaibstos.

Foto: skaties.lv
Foto: skaties.lv
Foto: skaties.lv
Pērn Dobeles centrā uzstādītā egle, kas izraisīja plašas diskusijas par stilu, gaumi un par piemērotību.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu