Sācies Valmieras teātra ikgadējais skatītāju balsojums par Gada māksliniekiem un Gada izrādi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau piekto gadu pēc kārtas Valmieras teātris sadarbībā ar Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu "Food Union" aicina skatītājus piedalīties balsojumā "Skatītāju balss" un noteikt pagājušās 2015./2016.gada sezonas labākos māksliniekus un izrādi, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Drāmas teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja Zane Ceriņa.

Turpinot pagājušajā gadā ieviesto tradīciju, arī šoreiz varēs atsevišķi nobalsot par pirmā un otrā plāna lomu atveidotājiem, kā arī tradicionāli – par Gada izrādi. Līdz trešdienai, 21.decembrim skatītāji aicināti balsot internetā – teātra mājas lapā "www.vdt.lv" kā arī aizpildīt anketas teātrī. Nobalsojušie skatītāji piedalīsies izlozē ar iespēju laimēt balvas no Food Union un Valmieras teātra.

Valmieras teātra direktore Evita Sniedze norāda: "Šī aptauja nu jau kļuvusi par tradīciju gan mūsu sadarbībai ar mūsu ilggadīgo atbalstītāju Food Union, gan arī mūsu abpusējai satikšanās iespējai ar skatītājiem. Jo nav noslēpums, ka tieši skatītāju balsis ir galvenie uzmanības un kvalitātes apliecinājumi aktieriem un teātrim. Tā ir mūsu pateicība par pastāvēšanu šajā Vidzemes pilsētā, kur mēs mākslā varam darīt, ko gribam."

"Šogad "Skatītāju balss" balvas pasniegsim jau piekto gadu. Varētu šķist, ka piecos gados šī tradīcija noskaidrot Valmieras teātra skatītāju simpātijas ir kļuvusi par rutīnu. Taču, redzot ar katru gadu pieaugošo skatītāju balsu skaitu, sīvo konkurenci starp nominantiem, un intrigu – kurš tad šogad izrādīsies skatītāju mīlulis, varu teikt, ka tā ir viena no intriģējošākajām un skaistākajām tradīcijām Valmierā Jaunā gada priekšvakarā. Tas ir mirklis, kurā mākslinieki saņem tik vērtīgo sava skatītāja pateicību un atbalstu," tā AS "Rīgas piena kombināts" ("Food Union grupa") padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke.

Gada labākie – skatītāju izvēlētie aktieri un izrāde – tiks paziņoti 30.decembrī Valmieras teātra Gada balvu pasniegšanas svinīgajā pasākumā.

Pērn skatītāju balsojumā balvu "Gada aktrise pirmā plāna lomā" 2014./2015.gada sezonā saņēma Māra Mennika, bet par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ilzi Pukinsku. Nominācijā "Gada aktieris pirmā plāna lomā" balvu nu jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Mārtiņš Meiers, bet par "Gada aktieri otrā plāna lomā" kļuva Kārlis Neimanis. Par skatītāju "Gada izrādi" pārliecinoši kļuva muzikālais un dejiskais iestudējums par mums pašiem – latviešiem - "Balle būs" Reiņa Suhanova režijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu