Pilsētas mērķtiecīgai izaugsmei izveidota biedrība "Valmieras Attīstības aģentūra"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien 10.novembrī, lai stiprinātu saikni starp pašvaldību, uzņēmējiem un izglītības iestādēm, biedrības "Vidzemes reģiona profesionālās izglītības Attīstības kompetences centrs" biedru sapulce nolemts par grozījumiem biedrības statūtos. Papildināti biedrības mērķi un uzdevumi, paredzot mērķtiecīgu sadarbību uzņēmējdarbības vides uzlabošanas un izglītības jautājumos, kā arī nodrošinot pilnvērtīgu resursu izmantošanu. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, biedru sapulcē mainīts biedrības nosaukums, kas turpmāk būs "Valmieras Attīstības aģentūra". Tāpat ievēlēta jauna valde. Biedrību turpmāk vadīs valdes locekles Ilze Eglāja un Sanda Serafinoviča.

Biedrība "Valmieras Attīstības aģentūra" veidota kā reģionāla inovāciju sistēma. Tā nodrošinās uzņēmējdarbībai un industrijai nepieciešamo cilvēkresursu prasmju apgūšanu, kā arī veicinās zināšanu un tehnoloģiju pārnesi. Biedrība sekmēs pētniecības, attīstības, inovāciju realizēšanu uzņēmumos, kā arī veicinās pašvaldības iesaisti un atbalsta pasākumus dažādu aktivitāšu ieviešanai.

"Valmieras Attīstības aģentūras" centrālie uzdevumi paredz Valmieras pilsētas mērķtiecīgu izaugsmi. Starp būtiskākajiem darbības mērķiem minami uzņēmējdarbības vides un rūpniecības attīstīšana, investīciju un jaunu uzņēmumu piesaiste, kā arī jaunu darbavietu radīšana. Tāpat biedrības uzdevumi ir atbalsta un sadarbības pasākumu organizēšana uzņēmumiem un izglītības iestādēm, kā arī pētniecības, attīstības un inovāciju pilotprojektu realizēšana. Ne mazāk svarīga ir aktīva pieejamo resursu un infrastruktūras izmantošana, kā arī mērķtiecīga rīcība, lai sekmētu cilvēkresursu piesaisti un noturēšanu pilsētā.

Biedrības biedri ir Valmieras pilsētas pašvaldība, Latvijas Amatniecības kamera, kā arī biedrība "Vidzemes profesionālās izglītības centra veicināšanas biedrība", kurā darbojas daudzi Valmieras pilsētas uzņēmēji. Līdz šim biedrības galvenā darbība bija koncentrēta profesionālās izglītības jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu