Liepājā aprīkots jaunais suņu pastaigu laukums Ezerkrastā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajā suņu pastaigu laukumā Ezerkrasta mikrorajonā, Cieceres ielā 21, rit pēdējie iekārtošanas darbi, uzstādot dažādas suņu dresūras ierīces treniņiem, kā arī rotaļām.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Enģele, suņu pastaigu laukums ierīkots pēc iedzīvotāju ierosinājumiem un tam par vispiemērotāko vietu izvēlēts pašvaldības īpašumā esošais zemesgabals, kur suņu pastaigu laukums tiek ierīkots aptuveni 2600 kvadrātmetru platībā.

Jaunajā suņu pastaigu laukumā saimnieki ar saviem mīluļiem pastaigās dodas jau šobrīd, tomēr pēc pilnīgas darbu paveikšanas laukumā saimnieks savu suni droši varēs palaist bez pavadas, kā arī būs iespējams izmantot vienkāršas suņu dresūras ierīces rotaļām un treniņiem.

Teritorija ir nožogota ar 1,8 metrus augstu žogu. Ērtai laukuma lietošanai izveidotas divas ieejas.

Pašlaik laukumā jau atrodas atkritumu urnas un uzstāda dresūras ierīces, bet tuvākajā laikā būs uzstādīti arī soliņi. Pie ieejām laukumā paredzēts izvietot informāciju ar tā izmantošanas noteikumiem un prasībām suņu īpašniekiem.

Laukuma izveidošana nodrošinās suņu pastaigu novirzīšanu no ielām un pagalmiem, sakoptāku teritoriju, kā arī suņu īpašniekiem būs iespēja kvalitatīvi nodarbināt savu mīluli, ne tikai izvest ierastajās pastaigās pilsētas zaļajā zonā.

Liepājas administratīvajā teritorijā suni bez pavadas aizliegts palaist bērnu atpūtas un rotaļu laukumos, skolu teritorijās, daudzdzīvokļu māju pagalmos, parkos, publiskos dārzos, skvēros, izņemot vietas, kas speciāli ierīkotas suņu pastaigām.

Jaunizveidoto suņu pastaigu laukumu varēs izmantot jebkurš, ievērojot zināmus nosacījumus, piemēram, suņiem ir jābūt čipētiem un reģistrētiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, suņa saimniekiem jānodrošina, lai suņi neuzbruktu citiem suņiem vai cilvēkiem un citiem.

Vienlaikus pašvaldība atgādina, ka visiem suņiem līdz 2017.gada 1.janvārim jābūt reģistrētiem Lauksaimniecības datu centra (LDC) datu bāzē. Lai to izdarītu, suņa īpašniekam vispirms suns ir jāčipē pie veterinārārsta. Šobrīd, līdz 1.decembrim, vetārsti veic čipēšanu par samazinātu cenu, kas nepārsniedz 10 eiro bez PVN. Liepājā šādu pakalpojumu nodrošina Dzintara veterinārā klīnika, Dzintara ielā 8, IK "VINNI", Mežu ielā 29, SIA "VEBA veterinārais serviss", Malkas ielā 1, kā arī Anitas Reinholces veterinārā klīnika, M.Ķempes ielā 15.

Pēc tam, kad suns apzīmēts ar mikročipu, jāveic tā reģistrācija LDC datu bāzē. Reģistrāciju, samaksājot valsts noteiktos 3,50 eiro, var izdarīt personiski pašvaldības Vides nodaļā, Rožu ielā 6, vai Lauksaimniecības datu centrā. Savukārt, ja īpašnieks vēlas visu paveikt uz vietas veterinārajā klīnikā, tad papildus valsts noteiktajiem 3,50 eiro, veterinārārsts iekasēs papildu maksu par reģistrācijas veikšanu īpašnieka vietā aptuveni 5 eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu