Valmieras Tūrisma informācijas centrs apkopojis piedāvājumu ziemas baudīšanai Valmierā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radoša darbošanās, aktīvā atpūta, sajūtu "medības", noslēpumu atklāšana, atpūta ķermenim un prātam, piedalīšanās kultūras notikumos – tik dažādām norisēm bagāts ir Valmieras Tūrisma informācijas centra apkopotais piedāvājums ziemas baudīšanai Valmierā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodalas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Hanzas namiņu pie Valmieras muzeja rosīga apdzīvošana sāksies jau Ziemassvētku tirdziņa laikā, 17.decembrī. No plkst.10.00 līdz 15.00 namiņos bērnus gaidīs Ziemassvētku vecītis, kurš kopā ar saviem palīgiem – rūķiem – būs sarūpējis dažādas radošas aktivitātes. Ikviens varēs nofotografēties īpaši iekārtotā interjerā, "liet laimi", izgatavot putnu barotavas, veidot eglīšu rotājumus, dekorēt koka ripas un izrotāt piparkūkas. Par klātesošo labsajūtu rūpēsies arī garškopju kustība "Gardu Muti", piedāvājot sasildīties ar īsteni latvisku cidoniju karstdzērienu.

Ziemassvētku namiņi būs atvērti arī no pirmdienas, 19.decembra līdz trešdienai, 21.decembrim no plkst.17.30 līdz plkst.19.30. Šajā laikā varēs satikt Ziemassvētku vecīti, fotografēties un "liet laimi". Tāpat 19. un 20.decembrī no plkst.19.00 līdz plkst.19.30 paredzētas kopīgas rotaļas ar bluķa vilkšanu. Uz Saulgriežu rituāliem ar bluķa vilkšanu un dedzināšanu, rotaļām muzeja pagalmā visi gaidīti 21.decembrī plkst.19.00. Ikviens aicināts ņemt līdzi vecos Līgo svētku vainagus, jo ticējums vēsta, ka, vainagu sadedzinot Ziemassvētku ugunskurā, iespējams tikt vaļā no visa sliktā, kas šajā gadā sakrājies. Tas ir īpašs laiks, lai sakārtotu domas un gatavotos jaunam gadam. Īpaša noskaņa valda arī muzejā. Īstu Ziemassvētku gaismas sajūtu katrs var izbaudīt mākslinieka Vitālija Jermolajeva gleznu izstādē "Inner Light" jeb "Iekšējā gaisma". Katru darba dienu no plkst.10.00 līdz plkst.16.00 būs iespēja radoši izpausties darbnīcās, kurās varēs liet sveces, darināt dāvaniņas un veidot apsveikumus. Savukārt Rūda piparkūku darbnīcā pastāstīs, kāpēc jau pirms 5000 gadiem ticēja, ka šis gardums spēj atvairīt ļaunumu. Tāpat ikviens aicināts trenēties, lai kļūtu par izcilu meistaru piparkūku cepšanā. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka, zvanot pa tālruni 29351123. Darbnīcās biļetes cena personai – 1,40 eiro.

Ziemas prieku baudītāji aicināti nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā centrā "švīkāt" ledu publiskajos slidojumos. Tāpat būs pieejamas slēpošanas trases un publiskās slidotavas. Interesenti aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai tūrisma vortālā "www.visit.valmiera.lv" Savukārt Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā iesakām izmēģināt staigāšanu ar sniega kurpēm. Īpašo kurpju noma – 3 eiro. Apmeklētāji aicināti pieteikties, zvanot pa tālruni 27879242.

Prāta "treniņš" gaidāms īpašā izlaušanās spēlē "Timemachine 1961", bet februārī un aprīlī Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina pārgājienos "Ko slēpj Valmiera?". Savukārt ceļojumus uz citu pasauli, apmeklējot izstādes, piedāvā mākslas "Galerija Laipa".

Plašāk par ziemas piedzīvojumu iespējām Valmierā un apkārtējos novados var uzzināt, apmeklējot Valmieras Tūrisma informācijas centru, ieskatoties bukletā "Saki JĀ ziemai Valmierā!", kā arī tūrisma vortālā "www.visit.valmiera.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu