Par € 538 000 attīstīs infrastruktūru Pilssalā Jelgavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas pašvaldība par 538 353 eiro plāno attīstīt infrastruktūru Pilssalā, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu, šonedēļ lēmuši domes deputāti.

LETA jau vēstīja, ka Pilssalā Jelgavā paredzēts izbūvēt 20 metrus augstu skatu torni, kura projekta izstrāde un autoruzraudzība Jelgavas pašvaldībai izmaksās 27 830 eiro.

Taču, īstenojot projektu «Pilssalas infrastruktūras attīstība tūrisma un veselības aktivitāšu veicināšanai Jelgavā», pašvaldība iecerējusi arī citas aktivitātes, liecina domes lēmums.

Pašvaldība plāno labāk organizēt apmeklētāju plūsmu Pilssalā esošajā dabas liegumā «Lielupes palienes pļavas», izbūvējot torni un norobežojošās barjeras, izveidojot atpūtas vietu un veselības taku. Tāpat tiks izvietoti informācijas stendi un apmeklētāju skaitīšanas ierīce.

Projekta mērķis ir organizēt apmeklētāju plūsmu un mazināt antropogēno slodzi dabas liegumā «Lielupes palienes pļavas», saglabājot īpaši aizsargājamās dabas vērtības un attīstot kvalitatīvu infrastruktūru tūrisma un veselības aktivitāšu veicināšanai Pilssalā.

Projekta kopējās izmaksas ir 538 353 eiro, no tiem 457 600 eiro jeb 85% ir ERAF finansējums. Tāpat plānota 20 188 eiro valsts budžeta dotācija, bet pašvaldība segs 60 565 eiro.

Līdzekļi ieceres īstenošanai tiks paredzēti pašvaldības 2017.gada budžetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu