VUGD: Ventspils gadumijas uguņošana radījusi bīstamību cilvēkiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils centrā domes rīkotā gadumijas uguņošana radījusi bīstamību ventspilniekiem un to viesiem, kas bija sapulcējušies baudīt svētkus. To savā atbildes vēstulē ventspilniekiem.lv redakcijai atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).


Izveidotajā materiālā redzami ventspilnieka Marisa Maksimova nofilmētie videomateriāli, kā svētku uguņošanas pirotehnikas daļas krīt uz iedzīvotāju galvām, transportlīdzekļiem un ēkām, pieaugušajiem un bērniem par mata tiesu izvairoties no krītošajām raķetēm. Uz redakcijas neērtajiem jautājumiem izvairīgi atbild gan salūta pasūtītājs – Ventspils dome, gan arī izpildītājs.

Jaungada naktī pēc Ventspils pilsētas domes pasūtījuma notika svētku salūts, kuram dome tērēja rekordaugstu summu – saskaņā ar publiski pieejamo Iepirkumu uzraudzības biroja informāciju 22 900 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes pārstāve Anete Strazdiņa informēja portāla ventspilniekiem.lv redakciju:

«Izvērtējot Jūsu atsūtīto video, var secināt, ka video attēlotā uguņošana radījusi bīstamību cilvēkiem un transportlīdzekļiem. Nav pieļaujama situācija, ka no gaisa krītoši izdedži apraud cilvēku un transportlīdzekļu drošību. VUGD atbildīgās amatpersonas vērsīsies pašvaldībā ar ieteikumiem, lai turpmāk šādas situācijas tiktu novērstas, kad iespējami jebkādi apdraudējumi cilvēkiem, transportlīdzekļiem vai ēkām.

Ministru kabineta noteikumu Nr.214 «Uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu glabāšanas, realizācijas, iegādāšanās, pārnēsāšanas, pārvadāšanas, ražošanas, demonstrēšanas (izmantošanas), kā arī komercizstāžu rīkošanas un pirotehnisko pakalpojumu sniegšanas noteikumi» 5.punkts paredz, ka komersants pirms pirotehnisko pakalpojumu sniegšanas norīko par drošību atbildīgo personu un komersants uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu demonstrēšanu sāk pēc tam, kad par drošību atbildīgā persona ir pārliecinājusies par situācijas drošību. Ja radušies nelabvēlīgi apstākļi, kas var būtiski ietekmēt drošību (piemēram, skatītāju nekontrolējama uzvedība vai laika apstākļi), par drošību atbildīgā persona pārtrauc vai atliek pirotehnisko izstrādājumu demonstrēšanu.

Pirotehnisko izstrādājumu aprites likums paredz, ka uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu aprites kontroli attiecībā uz šajā likumā paredzēto prasību izpildi veic Valsts policija atbilstoši savai kompetencei, tāpēc VUGD nevar atbildēt uz jautājumu par to, vai un kurš šajā situācijā būtu saucams pie atbildības.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu